EGIPT. Violenţe după condamnarea la moarte a 21 de persoane

Data publicării:
26 2001egiptviolente-46004

Victime au fost şi în alte oraşe egiptene. Protestele la adresa preşedintelui Mohamed Morsi din Cairo, Suez şi Alexandria s-a soldat şi ele cu 9 morţi şi peste 530 de răniţi.

Cele 22 de victime şi-au pierdut viaţa în urma schimbului de focuri dintre rudele celor condamnaţi la moarte, care au vrut să pătrundă în închisoarea din Port Said unde sunt ţinuţi aceştia, şi forţele de ordine. Rudele condamnaţilor s-au adunat încă de dimineaţa în faţa penitenciarului, în aşteptarea sentinţei. Imediat ce s-a pronunţat verdictul, a început haosul.

Mai multe persoane au tras asupra poliţiştilor, care au rispotat cu gaze lacrimogene. În scurt timp, armata a fost scoasă pe străzi pentru a evita extinderea violenţelor.

De cealaltă parte, familiile victimelor masacrului au salutat sentinţa cu aplauze şi urale.

În Cairo, de bucurie, oamenii au ieşit pe străzi.

Masacrul de pe stadionul din oraşul de la Mediterana, soldat cu 74 de vctime şi 1000 de răniţi, este considerat cel mai sângeros episod al fotbalului egiptean. Forţele de ordine au fost şi ele învinuite care nu au fost capabile să ia măsurile de siguranţă necesare unui meci cu un asemenea grad de risc.

Protestele din Port Said vin după o noapte de confruntări violente pe străzile din Cairo şi Suez. Egiptenii au marcat cu proteste doi ani de la îndepărtarea de la putere a lui Hosni Mubarak.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri