Elena Ceaușescu, chiriașă de lux, pentru 562 de euro pe lună

Data publicării:
18012013 20case-44425

Elena Ceauşescu este soţia generalului Ilie Ceauşescu, fratele lui Nicolae Ceauşescu.

Chiria vilei de pe strada Bruxelles este de 562 de euro. Suma nu este însă efectiv achitată pentru că, din 2009, atunci când chiriile s-au majorat, chiriaşa a dat în judecată statul român, iar procesul nu s-a încheiat încă. În tot acest timp, Elena Ceauşescu nu a plătit chirie.

Cumnata lui Ceaușescu are 80 de ani și locuiește în vila cu patru camere împreună cu fiul ei și soția acestuia.

Nume sonore pe listă

Fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare locuieşte într-un imobil cu patru camere, de 160 de metri pătraţi, pentru care plăteşte o chirie de 600 de euro.Deşi nu mai deţine nicio funcţie publică din luna mai, el a refuzat să plece şi ar urma să fie dat afară pentru că ocupă ilegal locuinţa de protocol.

Printr-un comunicat de presă, fostul membru al Cabinetului condus de Mihai Răzvan Ungureanu susţine că a părăsit imobilul la sfârşitul anului trecut şi caută să închirieze o altă locuinţă în Capitală.

În situaţia de a fi evacuaţi se mai află doi foşti vicepreşedinţi ai unor instituţii guvernamentale şi alţi doi consilieri ai unor foşti miniştri care, de asemenea, au refuzat până acum să părăsească locuinţa de serviciu.

Pe listele de chiriaşi îl regăsim şi pe europarlamentarul Adrian Severin. Potrivit RAAPPS, acesta locuiește într-un apartament de 200 de metri pătrați, pentru care achită statului o chirie lunară de 800 de euro.

Într-o vilă de protocol cu 7 camere, de aproape 400 de mp, locuieşte, teoretic, Mihai Bujor Sion, fost consilier prezidențial al lui Ion Iliescu. Pare a fi o clădire dezafectată. E debranşată de la toate utilităţile, pentru că de aproape patru ani nu a mai plătit chiria către stat, care înseamnă peste 5000 de euro pe lună.

Fostul preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, spune că are un contract pentru care plăteşte o chirie de 3.200 de euro.

Şi fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, locuieşte într-un imobil al RAAPPS, care este locuință de serviciu.

Regia poate închiria imobile şi către persoane fizice. Numai așa se poate explica prezența pe listele Guvernului a cântărețului Gabriel Cotabiță, de exemplu, întrucât acesta nu are vreo funcție publică. O chirie substanțial mai mare achită fostul vice prim-ministru din Guvernul Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, pentru o casă de 300 de metri pătrați, aproape 3500 de euro.

Procese cu statul pentru casele RA-APPS

Fostul procuror general al României, Tănase Joiţa, a câştigat în instanţă dreptul de a locui până la sfârşitul vieţii într un apartament închiriat de la stat. Acest apartament de 3 camere este situat în Bulevardul Unirii. Are 74 de mp, pentru care plăteşte o chirie de 214 lei pe lună.

Casa în care locuieşte fostul vicepremier din guvernarea Roman are 246 de mp și 8 camere. O vilă pt care ar fi trebuit să plătească o chirie de 3600 de euro pe lună. Gelu Voican Voiculescu plăteşte, însă, 700 de lei încă din 1995. De trei ani se judecă cu statul pentru a dovedi că această casă nu este una de serviciu. De atunci până în prezent a adunat datorii de peste un milion de lei.

Datoria Mioarei Roman către statul român ajunge la 350.000 de euro, bani acumulați în perioada 2009 până în prezent. Din acel moment ea a trebuit să plătească în loc de 250 de euro, 6000 de euro în fiecare lună. A fost dată în judecată, iar magistrații au dat caștig de cauză statului. Acum Mioara Roman trebuie să plătesaca din pensia de 1800 de lei 600 de lei, în fiecare lună, statului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri