Elena Udrea: Guvernul nu poate renunța la acciza la carburant, dar poate găsi bani să-i sprijine pe românii cu credite

Data publicării:
elena udrea 5 digi24-1

Nimeni nu poate fi păcălit. E o măsură electorală, vine în 2014, când USL are nevoie de voturi, după doi ani în care n-am avut parte decât de creșteri de taxe și impozite, și ca număr și ca valoare. Domnul Victor Ponta vine acum și spune unei largi categorii de electorat – și electoratul cu resurse financiare mici – că le dă acest ajutor”, spune Elena Udrea.

Parlamentarul mai spune că de acest ajutor ar putea beneficia aproape un milion de oameni, adică „un milion de votanți”.

Domnul Victor Ponta vine și ne spune că nu poate renunța la acciza pe carburant, deci nu poate să nu ia banii românilor pe acciza pe carburant, care va duce nu doar la scumpirea la pompă, dar și la creșteri în lanț ale prețurilor la produsele de bază, dar poate să-i sprijine pe românii care au credite”, spune Elena Udrea.

Aceasta crede că măsura nu va mai fi aplicată după alegerile din 2014, iar Guvernul va găsi scuza că nu mai are bani să o aplice.

Mai mult, parlamentarul se îndoiește că FMI este de acord cu această măsură, în condițiile în care instituția financiară a avertizat atât actualul Executiv, cât și guvernele anterioare, să nu ia măsuri populiste.

Banii nu vin de la Victor Ponta de acasă, vin din buzunarul românilor”, a mai spus Elena Udrea.

Salariații și pensionarii care au venituri mai mici de 1.600 şi nicio restanţă mai veche de trei luni pot plăti doar jumătate din rate, timp de doi ani. Peste 900.000 de români vor putea beneficia de această măsură, a sps astăzi premierul Victor Ponta, după o întâlnire cu reprezentanți ai FMI, Comisiei Europene și Băncii Mondiale. Și băncile ar avea de câștigat din această măsură. Guvernul va cheltui 4 miliarde de lei pentru a suporta această măsură. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri