Elena Udrea: Şi eu hrănesc câinii din jurul casei, ceea ce probabil nu ar trebui să fac

Data publicării:
elenaudrea2-1317110102

Invitată la emisiunea „Imparţial” să comenteze Legea eutanasierii câinilor fără stăpân, care a fost promulgată ieri de şeful statului, Elena Udrea a spus că ea însăşi a strâns 300.000 de semnături în favoarea acestei legi, când era preşedinte la PDL Bucureşti.

Elena Udrea consideră că cei care spun că prin acest act normativ vor fi omorâţi toţi câinii maidanezi nu fac decât să manipuleze, pentru că „nu este o lege care să se refere la eutanasiere ca principală cale de gestionare a acestei probleme. Aici se prevede o modalitate prin care câinii de pe stradă pot ajunge fie în adăposturi, fie pot fi luaţi acasă de cei care vor să-i crească, eutanasierea fiind doar o ultimă soluţie”.

Deputatul PDL a recunoscut că ea însăşi are grijă de câţiva câini de pe stradă, deşi nu ar trbui să o facă.

Nu am curte, nu am unde să-i ţin, dar am câţiva câini pe care îi hrănesc în jurul casei, ceea ce, probabil, nu ar trebui să fac. Iubesc câinii, dar mai mult iubesc oamenii. Mă gândesc la cei care strigă împotriva acestei legi ce ar spue dacă s-ar întâlni cu mama lui Ionuţ. Ce i-ar spune ei acelei mame care şi-a pierdut copilul aşa cum l-a pierdut”, a spus Elena Udrea.

Aceasta nu exclude posibilitatea de a apărea şi excese în aplicarea legii, „dar mai rău decât ce s-a întâmplat cu acest copil nu cred că poate fi ceva”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri