Un elev cu tulburări de comportament şi-a înjunghiat un coleg la şcoală

Data actualizării: Data publicării:
112

Un adolescent cu tulburări de comportament, ale cărui probleme erau cunoscute de poliţie, dar şi de psihologul şcolii, a provocat astăzi un incident grav la Râmnicu Vâlcea.El şi-a înjunghiat un coleg cu un an mai mare. Scena s-a petrecut pe holul liceului unde învaţă cei doi.

Victima a fost transportată de urgenţă la Spitalul din Râmnicu Vâlcea de unde a fost trimisă la o clinică din Bucureşti. Agresorul a fost reţinut 24 de ore de procurori. Conducerea Inspectoratului Şcolar încearcă să afle dacă profesorii au luat toate măsurile pentru a preveni incidentul.

Ora 7.25. Agresorul pleacă din internatul liceului cu un briceag asupra lui. Câteva minute mai târziu intră în şcoală. Se apropie de victimă, un adolescent de 17 ani, şi atacă.

Elena Olteanu, directorul adjunct al liceului: „Incidentul nefericit s-a petrecut la parterul şcolii. Au mai fost şi câţiva elevi martori la acest incident”.

Ora 7.39. Incidentul este anunţat la 112. O ambulanţă pleacă spre liceu. Poliţiştii sunt chemaţi şi ei. Puţin după ora 8, adolescentul înjunghiat ajunge în sala de operaţie.

Dan Ponoran, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea: „Prezenta o plagă înjunghiată în zona cervicală. E o leziune de organ vital”.

Profesorii şi poliţiştii ştiau că tânărul este violent. Nu este însă clar de câte ori au fost chemaţi oamenii legii să intervină în şcoală.

Isabelle Ioniţă, purtător de cuvânt al ISJ Vâlcea: „Zilele trecute au fost incidente şi el ameninţa verbal că se va răzbuna. Era şi într-o perioadă de consiliere cu psihologul şcolii”.

Carmen Hâlcu, diriginta agresorului: „(S-a întâmplat) acum vreo lună, cam aşa, la două trei săptămâni de când a început şcoala”.

Elena Olteanu, directorul adjunct al liceului: „(De câte ori aţi chemat poliţia?) De două ori sau de trei ori, nu îmi mai amintesc. (De ce a fost nevoie?) Agresiuni verbale”.

Nici oamenii legii nu au putut deocamdată să clarifice situaţia. Deşi pentru aplanarea conflictelor provocate de băiat au fost chemaţi poliţiştii, psihologul şcolii spune că purtarea băiatului nu i-a ridicat semne de întrebare.

Raluca Iliescu, consilier şcolar: „El era cooperant, era copil potolit, în timpul orelor nu ne-a creat probleme. Problemele apăreau în grupul de elevi, dar în timpul orelor acest copil niciodată nu m-a deranjat şi nici nu a dat de înţeles că ar fi capabil de aşa ceva”.

Liceul nu avea pază, însă pe holurile şcolii erau instalate camere de supraveghere care au inregistrat incidentul. Imaginile sunt studiate acum de procurorii care l-au reţinut pe agresor.

 

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri