Elevii unei școli din Hunedoara vor împărți terenul de fotbal cu biserica

Data publicării:
biserica

În urmă cu doi ani, în mandatul fostului primar, Episcopia Devei şi Hunedoarei a cerut șase terenuri pentru construirea a șase biserici în municipiul Hunedoara. Anul acesta, Episcopia a primit primul teren... în curtea unei şcoli.

„S-a atribuit porţiunea de 1160 de metri pătraţi în colţul estic al curţii care nu era amenajat”, a explicat un inginer din cadrul primăriei.

Muncitorii au început deja lucrările la construcția bisericii, ea va fi ridicată pe o bucată a terenului de sport al școlii, în apropiera blocurilor de locuințe, iar termenul de finalizare va fi anul 2016.

Primăria spune că terenul de sport oricum nu era folosit în totalitate. „Probabil că disputa care este în jurul construirii acestei biserici este pentru faptul că se află în proximitatea unor blocuri”, a declarat Dan Bobouţanu, viceprimar Hunedoara.

Episcopia susţine că biserică este necesară comunităţii şi are toate autorizaţiile necesare. „Este un lucru bun și de folos pentru comunitate, pentru elevii școlii în apropierea căreia se construiește biserica, fiind vorba de un edificiu spiritual și educativ”, a subliniat Gabriel Miricescu, purtător de cuvânt al Episcopia Devei și Hunedoarei.

Inspectoratul Şcolar nu a dat niciun semn că s-ar opune construcţiei, ba din contră. „Nu va perturba procesul instructiv educativ al școlii, iar primăria Hunedoara va delimita terenul bisericii de terenul de sport și accesul se va realiza separat”, a declarat Camelia Beşleagă, inspector ISJ Hundoara.

Construcţia a stârnit dezbateri aprinse printre locatarii din zonă. Dacă pe unii îi bucură ideea unui viitor lăcaş de cult aproape de casă, alţii sunt nemulţumiţi că nu le-a fost cerută părerea.

În mai puţin de două luni, elevii se vor întoarce la şcoală şi vor vedea că terenul pe care obişnuiau să joace fotbal s-a micşorat considerabil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri