Eliberarea din închisoare a lui Năstase, în presa internațională

Data publicării:
1903presa-55586

Este amintit şI faptul că sistemele juridice din România şi Bulgaria sunt în continuare monitorizate de către Uniunea Europeană, la peste 5 ani de la aderare.

Agenţia de presă Reuters face un sumar al întregului proces al lui Adrian Năstase. Jurnaliştii spun că fostul premier a respins acuzaţiile procurorilor. Mai mult, Reuters reia temerile exprimate de oficialii europeni privind corupţia din România şi Bulgaria, care ţine cele două ţări în afara spaţiului Schengen.

Ştirea a ajuns şi peste Ocean, în Statele Unite. Ziariştii de la New York Times relatează că detenţia lui Adrian Năstase a făcut valuri printre români, mai ales după ce milioane de oameni au urmărit la televizor cum fostul premier a fost scos pe targă din propria casă, după o tentativă eşuată de suicid. Jurnaliştii americani spun că vârsta înaintată şi faptul că a scris mai multe cărţi în închisoare i-a determinat pe judecători să-l elibereze după doar 9 luni, cu toate că avea de executat o pedeapsă de 2 ani.

Ziarul austriac Wirtschaftsblatt menţionează că arestarea lui Adrian Nastase de anul trecut a fost un semn clar al independenţei justiţiei din România. Jurnaliştii austrieci spun că eliberarea acestuia a fost promisă chiar de actualul premier şi protejat al lui Adrian Năstase, Victor Ponta, în timpul campaniei electorale din decembrie 2012. De asemenea, ei îl citează şi pe Ion Iliescu, fostul preşedinte al PSD, care spune că Adrian Năstase se poate întoarce în partid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri