Emil Boc, explicaţii pentru organizarea marşului LGBT din Cluj-Napoca

Data publicării:
mars gay LGBT clujagerpres_10002333

Emil Boc a explicat de ce marşul LGBT din Cluj-Napoca nu s-a desfăşurat în centrul oraşului aşa cum se obişnuieşte în cazul unor astfel de evenimente.

Potrivit edilului, marşul LGBT "a fost aprobat pe traseul solicitat de organizatori". Boc susţine că aprobările depuse la începutul lunii iunie de către organizatorii Cluj Pride nu au putut fi onorate fiindcă în acele zile erau acordate aprobări pentru organizarea altor evenimente.

Citiţi şi:

Actriţa Oana Mardare, luată pe sus. Explicaţia Jandarmeriei pentru imaginile care au revoltat mediul online

Godină, despre actrița ridicată de jandarmi la Cluj: A ţinut să joace gratuit un rol de circar

"Marșul LGBT a fost aprobat conform legii pe traseul solicitat de către organizatori. Cererile au fost aprobate cu respectarea dispozițiilor legale în ordinea depunerii lor (prima cerere LGBT din 8 iunie nu fost aprobată întrucât pe traseul solicitat, Piața Avram Iancu-Piața Unirii, fusese aprobat un alt eveniment public, este vorba de Opera Aperta). Ulterior, în 12 iunie a fost depusă cererea pentru adunarea publică de către Partidul România Unită doar pentru Piața Avram Iancu, iar în 14 iunie au fost depuse cereri de către LGBT pentru locații care nu au putut fi aprobate întrucât aveau ca punct de plecare Piața Avram Iancu. Solicitările au fost respinse întrucât, potrivit legii, nu puteau fi aprobate două adunări publice care aveau o parte din traseu suprapus. Ulterior, în 21 iunie, LGBT (Asociația Go Free) a depus o altă solicitare pentru traseul unde a avut loc adunarea, traseu care a fost aprobat conform legii", a explicat Emil Boc într-un răspuns formulat pe Facebook pentru o activistă din Capitală.

mars gay LGBT clujagerpres_10002333
FOTO: Agerpres

Sâmbătă, în Cluj, au avut loc două manifestaţii, una dedicată diversităţii şi comunităţii LGBT, iar cealaltă a fost organizată de Noua Dreaptă, pentru susţinerea familiei tradiţionale. La evenimentul din urmă a avut loc un incident intens dezbătut în presă. 

Oana Mardare, o tânără actriţă, care asista la mitingul organizat sâmbătă, în centrul Clujului, de mai multe organizaţii care susţin familia tradiţională a intrat în conflict cu manifestanţii după ce a comentat afirmaţiile unuia dintre ei cu privire la un miting al comunităţii LGBT, desfăşurat anterior. Incidentul a determinat intervenţia jandarmilor, iar imaginile difuzate ulterior o arătau pe tânără cum este târâtă de jandarmi, cum ţipă şi apoi cum este dusă la duba Jandarmeriei împotriva voinţei ei şi în pofida argumentelor celor care au asistat la respectiva scenă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri