Emil Hurezeanu: Ce treabă au americanii cu sexul incert al portului Constanța?

Data publicării:
hurezeanu 20 mai

În emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi24, Emil Hurezeanu a fost întrebat dacă este o perioadă bună pentru trecerea portului Constanța în proprietatea Primăriei Constanța.

„Acuma, nici Primăria Constanței nu face parte din Kîrgîzstan, ci din statul democratic românesc. Interesele, prioritățile trebuie stabilite. Lumea pierde timp și energie discutând despre lucruri care ar trebui să fie mult mai simple” afirmă Emil Hurezeanu.

„Statul român, prin CSAT, prin instituțiile sale – care sunt Guvernul și Ministerul de Interne și al Administrației – trebuie să discute care sunt prioritățile. E nevoie de un control strategic al portului care face absolut necesară rămânerea acestui port în proprietatea statului? Dimpotrivă, se poate vorbi de trecerea la o nouă fază a eficienței portului? Nu știu dacă ține de apartenența la stat sau la Primărie funcționarea acestui port sub capacitatea sa. Să nu fim chiar atât de convinși că e cel mai important port în regiune!”, a punctat Emil Hurezeanu.

Îl descoperim acum – adaugă el - pentru că unii strigă „Hoții!” și alții spun la fel, „Hoții!”.

În opinia jurnalistului, se face o confuzie între criterii în mod pompieristic – „înainte de vizita președintelui american”, „să nu vină primii soldați să-l prindă pe primarul Mazăre deghizat în...carnaval...”

„Statul trebuie să aibă priorități – până aici facem asta, de-aici încolo facem alta. Statul îl reprezintă dl. Ponta, dar și dl. Băsescu. Cred că există niște justificări. Noi așa vorbim de parcă suntem dușmani – și nu că așa vorbim, așa ne comportăm! Ca și cum suntem dușmani în interiorul propriei țări. E un fel de război. (...) Nu înțeleg, nu există instituții, nu există jurisprudență, care să ia hotărâri administrative? Să nu se transforme astfel de subiecte în conflicte politice suplimentare! Ce treabă are Biden, ce treabă au americanii care revin din Afganistan cu statutul incert, cu sexul incert al portului Constanța? Haideți să fim serioși!”, a îndemnat Emil Hurezeanu.

Urmăriți-i comentariul integral în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri