Sari la conținut
News Alert

Emil Hurezeanu, despre asasinatul de la Moscova: „De aici încolo se poate întâmpla orice. Lumea se întreabă cine urmează”

Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat asasinatul lui Boris Nemțov. „Sunt două posibilități. Nu există certitudine absolută că cei doi au fost angajați de Putin sau de cercurile apropiate. Demonstrația se va face foarte greu. Nu există o certitudine că cealaltă variantă extremă, pe care ca de fiecare dată, de exemplu când a fost lovit avionul malaezian prima acuzație s-a întâmplat împotriva Statelor Unite. De multe ori auzi povești în Rusia și vinovații sunt americanii. Nu există nicio certitudine. Primul recurs al propagandei este ăsta. Americanii, într-un fel sau altul sigur au făcut-o. Adevărul este probabil undeva la mijloc”, a comentat jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24. 

Cert este că acest om care controlează mass-media, a spus jurnalistul referindu-se la Vladimir Putin, este într-un moment de cezură majoră și dramatică în istoria putiniană a Rusiei, a sistemului de putere Putin.

„De aici încolo se poate întâmpla orice. Lumea se întreabă cine urmează mâine. Și dacă au mers camerele de pe Kremlin a apărut la timp o mașină de salubritate care a acoperit la timp și mașina asasinilor care se retrăgea. E clar că este un setting de asasini profesioniști. Rusia poate să se adâncească în această vale a plângerii, a controlului, a naționalismului puternic. Nu știu cât mai ține povestea asta. Rușii sunt unul dintre cele mai evoluate popoare din Europa. E greu de crezut că lucrurile vor rămâne așa de acum încolo”, a mai spus jurnalistul.