Emil Hurezeanu, despre incidentele de la Târgu Mureș:„La Budapesta se poartă frumos, pun lumânări în fața Ambasadei române. Aici de ce nu se poate la fel?”

Data publicării:
hurezeanu captura

La Budapesta se poartă frumos, pun lumânări în fața Ambasadei române. La Târgu Mureș de ce nu se poate întâmpla la fel? La Toronto se agită steagul Cataloniei, al Scoției, de ce nu și al Crimeei? Dl. Tokes e cel mai autorizat dintre acești demonstranți, este un erou al Revoluției Române, un deschizător de drumuri. Și acum ce vrea, să deschidă drumul spre Crimeea?”, a spus Emil Hurezeanu.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a spus astăzi, în PE, că populația de secui din România „devine o minoritate pe propriul teritoriu, ca și cei care trăiesc în Crimeea acum”.

Să vii cu autonomie teritorială, să invoci Crimeea și să fluturi steagul Scoției și Cataloniei, dincolo de cel secuiesc, este o declarație de război, este o declarație de centrifugare, de secesiune. Pune lumânări în fața ambasadei, fă memorandumuri, obține mai multă autonomie. Vrei să te desparți? Vrei să ieși? De unde, din mijlocul României?”, a mai spus el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri