Sari la conținut

Emil Hurezeanu: Nu trebuie să spună Băsescu ceva și Ponta să-l contrazică ca să îți dai seama că în țara asta nu funcționează treaba

Jurnalistul a făcut legătura cu sancțiunile impuse în ultima vreme Rusiei și cu recesiunea din zona euro. În privința sa, Germania pierde din punct de vedere economic cel mai mult dintre țările europene din cauza sancțiunilor impuse Rusiei.

Acesta a mai spus că „nu trebuia să ne spună domnul Băsescu” că economia României scârțâie.

Uitați-vă puțin în jur în orașul acesta, cu multe biserici cu acoperiș strălucitor, nicio macara nu funcționează. La nivelul solului, pe Calea Victoriei apare un fel de bulevard pentru bicicliști flancat de flori. Statul norvegian n-ar putea să paveze cu flori așa cum se întâmplă pe Calea Victoriei nicio alee centrală din Oslo. Și Norvegia este țara cu cele mai mari venituri, inclusiv din petrol, și cu cel mai risc de recesiune din Europa. Noi avem bani pentru flori, pentru amintiri. Bine că au bicicliștii unde să umble, dar și astăzi canalele erau descoperite pe partea dinspre palat. La Piața Charles de Gaulle se stă o oră și jumătate pentru că niște băieți, acum vrei trei ani, au asfaltat peste pietrele de caldarâm. Și-aud adus acum aminte unii că ar avea nevoie de pietre să le folosească în altă parte în oraș. Încet, fără riscuri, fără dureri, au început să scobească iar strada. Un dezastru!”, a spus Emil Hurezeanu.

Am avut brusc imaginea situației în care suntem noi. Ne aducem aminte că am lăsat ceva dedesubt. Ăstea sunt șantierele inutilului. Nu numai că sunt nocive pentru circulație și pentru nervii oamenilor, aduc venituri neclare unor, producând nervi tuturor. Asta este metafora progresului nostru”, a subliniat jurnalistul.

Mergând să plătești taxe mici îți dai seama, nu trebuie să vină Băsescu la 6 să spună ceva și să-l contrazică de la 6:05, de la Botoșani, Ponta, îți dai seama că în țara asta nu funcționează treaba”, a conchis Emil Hurezeanu.