Emil Hurezeanu: Statul ucrainean procedează constituțional, își apără ordinea internă dereglată de manevre ale unui stat vecin

Data publicării:
emilH 1

„Statul ucrainean procedează constituțional și în tradiția oficială, mai veche și mai nouă, și anume, își apără ordinea de stat și de drept internă, dereglată de manevre de manipulare și de intervenții, inclusiv militare, ale unui stat vecin”, a spus analistul politic.

Emil Hurezeanu consideră că nu se poate spune că armata Ucrainei desfășoară o activitate agresivă la adresa cetățenilor nevinovați.

„Nu poți să iei ultimul fragment al evoluției, chiar dacă ai de-a face cu cetățeni care suferă, poate chiar omorâți, indirect, de gloanțele armatei Ucrainei, și să spui că Ucraina desfășoară o activitate agresivă la adresa cetățenilor nevinovați. Asta este o desprindere nejustificată și abuzivă din context”, crede Emil Hurezeanu.

Potrivit acestuia, întrebările pe care trebuie să le punem acum sunt ce vor separatiștii proruși, cine îi înarmează și ce recunoaștere au referendumurile pentru comunitatea interațională și pentru Rusia. Mai mult decât atât, jurnalistul crede că separatiștii proruși nu vor putea învinge armata Ucrainei, dar vor destabiliza țara, mai ales în regiunile din est.

„Nimeni nu crede că Rusia vrea să invadeze militar Ucraina, pentru că abia atunci ar începe un conflict de necâștigat pentru Federația Rusă. Rusia știe asta și nu are niciun interes să moară etnici ruși din Ucraina. Ei știu că apoi urmeză un întreg mecanism în care reacțiile internaționale vor depăși cu mult sanțiunile economice pe care Occidentul încă ezită să le pună în aplicare”, mai spune Emil Hurezeanu.

„Atunci, dacă nu e altă soluție decât un război propriu-zis, care nu e o soluție, atunci ar trebui să se ajungă foarte repede la o înțelegere”, a încheiat jurnalistul.       

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri