Emil Hurezeanu: SUA propun această formulă a solidarității țărilor care se simt vulnerabile la agresiunea Rusiei

Data publicării:
hurezeanu captura digi 24-2

Astăzi este mai valabil acest enunț decât oricând. Americanii propun această formulă a solidarității, numind – nu la întâmplare – un grup de țări care au probleme cu Federația Rusă”, în contextul conflictului din Ucraina, a spus Emil Hurezeanu, în „Jurnalul de Seară”.

Ungaria nu a fost invitată la Varșovia, Cehia nu a fost invitată, Bulgaria nu a fost invitată. Sunt țări membre UE și NATO, sunt aliați cu aceleași drepturi ca și România, dar aici au fost alese țările care sunt vulnerabile – se simt ca atare – la agresiunea nu doar militară sau paramilitară a rușilor în Ucraina, ci și mediatică, propagandistică, manipulativă. E foarte important ce s-a întâmplat astăzi acolo”, în Polonia, a adăugat Emil Hurezeanu.

La ceremonia din Polonia, la care a luat parte și președintele Traian Băsescu, Barack Obama a vorbit despre evenimentele de acum 25 de ani.

Acum 25 de ani am fost martorii unui moment pe care îl credeam imposibil. A fost începutul căderii comunismului, nu doar pentru această ţară, ci în întreaga Europă. Amintirea acelui an este bine păstrată în memoria noastră”, a spus liderul de la Casa Albă.

După care a adăugat: „Polonia nu va fi niciodată singură! Şi nu doar Polonia. Estonia nu va fi niciodată singură! Letonia nu va fi niciodată singură! Lituania nu va fi niciodată singură! România nu va fi niciodată singură! Şi astea nu sunt doar vorbe, sunt angajamente de neclintit”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri