Eugen Şerbănescu, director CNC: Ursul de Aur e la fel de important ca Palme d'Or. Ne mai lipseşte Oscarul

Data publicării:
1702 20eugen 20serbanescu-49942

”Este un premiu fabulos pt cinematografia noastră, obţinut pentru prima data în istoria filmului romanesc din toate timpurile. Egalează ca importanţă premiul obţinut de Cristian Mungiu în 2007 („Palme d'Or” pentru filmul „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” - n.r.)”, a declarat Eugen Şerbănescu la Digi 24.

Avem Palme d'Or la Cannes, Ursul de Aur la Berlin, avem şi Leul de Argint la Veneţia, ne mai lipsesc Leul de Aur şi Oscarul”, a adăugat directorul general al CNC.

Citeşte şi:

„Poziția copilului”, marele premiu la Berlin - „Ursul de Aur”. Luminița Gheorghiu: Mă bucur pentru filmul românesc

Luminița Gheorghiu: La 15 ani îmi făceam scenarii cum ridic premiul Oscar

Acesta consideră că este o diferenţă între percepţia marilor festivaluri, care se apleacă asupra adâncimii artistice şi umane a producţiilor cinematografice pe care le premiează şi box-office-ul de mare public care are regulile lui.

Suntem fericiţi că am fost suficient de inspiraţi să selectăm acest proiect care a fost o virtualitate filmică. Un proiect scris pe hârtie este departe de filmul care apare pe ecran la sfârşit. Am reuşit să îl finanţăm cu 400.000 de euro, adică aproape 45% din devizul filmului, ceea ce i-a deschis porţile către alte finanţări private şi a reuşit în felul acesta să iasă la lumină”, a încheiat Eugen Şerbănescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri