EUROPA LEAGUE. Ajax-Steaua 2-0. Returul, fără Bourceanu și Pintilii

Data publicării:
14022013 20ajax 20steaua-49616

Ajax a început meciul în forță, dar steliștii au avut un șut spre poartă în minutul 4, însă în primele 20 de minute n-au mai pus probleme în ofensivă.

Prima mare ocazie a meciului i-a aparținut lui Ajax. Fischer i-a pasat excelent în faţa porţii lui Sigthorsson, Gardoş s-a dezechilibrat şi l-a scăpat din marcaj, dar Tătăruşanu a reușit să blocheze. Tot Ajax a deschis scorul, în minutul 28, dintr-o lovitură liberă executată de pe partea dreaptă deEriksen, mingea a ajuns laAlderweireld care a trimis cu capul, din cinci metri, în poarta lui Tătăruşanu.

În minutul 37, Chipciu, excelent lansat în careu, a scăpat singur cu portarul olandezilor cu care s-a și lovit, apoia căzut în careu, ocazie la care roș-albaștrii au cerut penalti. Un minut mai târziu Sigthorsson a marcat, dar golul a fost anulat pe motiv de off-said.

După reluarea meciului, olandezii au majorat scorul la 2-0. Van Rhijn a marcat în urma unei faze la care apărarea Stelei a fost făcută „țăndări”.

Cea mai mare ocazie pentru Steaua a venit abia în minutul 60, după ce Rusescu n-a reușit să marcheze din șase metri.

Spre finalul partidei, Ajax s-a retras în apărare, însă steliștii n-au mai avut ocazii mari de gol.

Pe același subiect:

EUROPA LEAGUE. Ajax – Steaua şi Inter - CFR Cluj se joacă în direct la DigiSport

Patru suporteri steliști reținuți la Amsterdam

Este al doilea meci consecutiv al Stelei din Europa în care termină cu un om mai puțin. În numai patru minute, Pintilii a primt al doilea cartonaş galben și a fost eliminat.

În partida retur, în 21 februarie, Steaua va evolua fără doi jucători. Bourceanu este suspendat pentru cumul de cartonaje galbene, iar Pintilii pentru cartonașul roșu primit în acest meci. Căpitanul Stelei a fost avertizat în minutul 35 pentru un fault asupra lui Eriksen. Acesta este al treilea „galben” primit de mijlocaş înEuropa League, el a mai fost sancționat și în meciurile cu Copenhaga şi Stuttgart. În pericol desuspendarese mai află şi Alex Chipciu.

În tribune s-a aflat și fostul jucător al Stelei, Nihai Neșu.

Au jucat echipele:

Ajax Amsterdam: Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - Schone, Sigthorsson, Eriksen - Cuenca, De Jong, Fischer. Antrenor: Frank de Boer.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Râpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu - Nikolici. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Partida a fost arbitrată de o brigadă din Bulgaria, condusă la centru de Stanislav Todorov. El a fost ajutat de asistenţii Nikolai Angelov şi Ivo Kolev, de asistenţii suplimentari Nikolai Iordanov şi Alexander Kostadinov și de arbitrul de rezervă Ivan Valcev.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri