EUROPA LEAGUE. Ajax – Steaua şi Inter - CFR Cluj se joacă în direct la DigiSport

Data publicării:
14022013 20vreme 20ajax 20si 20ogararu-49552

Actualizare: La Amsterdam vremea este rea, ninge și bate vântul.

Viscol la Amsterdam, vremea strică planurile steliştilor

La Amsterdam bate vântul şi ninge de ore bune, iar jucătorii lui Reghecampf nu sunt deloc încântaţi, ei au fost nevoiţi să îşi anuleze plimbarea de dimineaţă. Singurul care a fost obligat să iasă în frig a fost suspendatul Cristi Tănase, care a fost trimis să facă jogging pe străzile capitalei olandeze. În schimb, suporterii români nu par deranjaţi de vreme - au venit de prin toată Europa, echipaţi cu fulare, steaguri şi bannere.

George Ogăraru, omul cu informaţii pentru Ajax

Ajax a încercat să obţină mai multe informaţii despre Steaua de la George Ogăraru. Antrenorul Frank de Boer a recunoscut că a discutat cu fostul jucător al lăncierilor despre meciul din această seară.

„Am vorbit cu George Ogăraru acum o lună, cred, puţin despre Steaua. Am numărul lui, poate îl voi contacta la un moment dat şi îl voi întreba despre echipa de start a Stelei, despre felul în care o vede el”, a spus Frank de Boer, antrenorul lui Ajax.

„Eu voi susține Steaua. Steaua este echipa care m-a crescut și unde am avut cele mai mari performanțe și satisfacții, dar și Ajax a rămas în inima mea, unde am petrecut patru ani frumoși”, a spus Ogăraru.

Citiți și Suporteri steliști reținuți la Amsterdam

Șanse pentru două echipe în optimi

Pentru prima oară în ultimii şase ani, fotbalul românesc are două reprezentante în primăvara europeană a cupelor europene. Dacă în 2007 Steaua şi Dinamo nu reuşeau să treacă de Sevilla, respectiv Benfica, astăzi steliştii şi ceferiştii, deşi pornesc cu şansa a doua, vor încerca să răstoarne calculele hârtiei.

Roş-albaştrii au ajuns la Amsterdam direct din cantonamentul din Turcia. Din cauza vremii nefavorabile steliştii nu s-au putut antrena la Hoenderloo, fiind nevoiţi să caute un alt teren de pregătire. Până la urmă, ei au primit o mână de ajutor de la Mihăiţă Neşu, care le-a aranjat să meargă la Utrecht.

Antrenorul Laurenţiu Reghecampf, căruia unii i-au reproşat că a disputat prea multe meciuri amicale în stagiile de pregătire de la Marbella şi Antalya, are câteva dileme în privinţa echipei cu care va începe meciul. Accidentarea lui Georgievski a lăsat descoperit postul de fundaş dreapta, iar randamentul lui Cornel Râpă, venit în această iarnă de la Oţelul nu a fost până acum cel scontat.

Nici folosirea lui Szukala în centrul apărării nu este sigură, după ce acesta a suferit o accidentare la nas, iar în atac va trebui să aleagă între Nikolici şi Rocha.

Tehnicianul a declarat, la conferinţa de de presă, dinaintea meciului că nu poate promite calificarea în optimile de finală.

"Ceea ce pot promite e că vom face tot ce depinde de noi pentru a trece de Ajax. Tatu nu este o soluţie pentru acest meci. Voi avea de ales între Adi Rocha şi Nikolici. Szukala are 20 la sută şanse să joace. El este bine din punct de vedere fizic, dar vom decide în seara asta dacă poate juca sau nu", a spus Reghecampf.

În aceste condiţii, antrenorul Stelei ar putea începe partida cu următoarea formulă: Tătăruşanu - Râpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Popa, Rusescu, Chipciu – Nikolici.

Meciul Ajax – Steaua, care va începe la ora 20.00 şi va fi transmis de DigiSport 1, va fi arbitrat de o brigadă din Bulgaria, avându-l pe Stanislav Todorov la centru.

Clujenii nu vor juca la 0-0

În ceea ce o priveşte pe CFR Cluj, campioana României a ajuns în Italia încă de duminică, după un cantonament de o lună la Marbella. Nici la Milano vremea nu este prea bună, elevii antrenorului Paulo Sergio fiind nevoiţi să se antreneze în zăpadă.

Finanţatorul CFR-ului, Arpad Paszkany, a declarat că echipa sa trebuie să înscrie pentru a avea şanse de calificare. "Suntem obligaţi să marcăm acolo. Cu un 0-0, returul ar fi foarte greu", a avertizat acesta.

În ceea ce-l priveşte pe antrenorul Paulo Sergio, acesta a declarat: "Suntem foarte motivaţi înainte de acest meci, jucăm împotriva unei echipe mari. Nimeni de la Cluj nu este stresat, toţi ar vrea să joace într-un asemenea meci. Ştiu că de la inter va lipsi Chivu, dar nu mă bucur niciodată când lipseşte un jucător”.

Paulo Sergio nu-i mai are la dispoziţie pe Modou Sougou şi Rafael Bastos, transferaţi la alte echipe, şi nu va putea conta nici pe Kapetanos, grecul fiind accidentat.

El ar putea trimite în teren următoarea echipă: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Rada, Sepsi - Hora, Godemeche, Mureşan, Camora - Rui Pedro.

Meciul Inter Milano – CFR Cluj, transmisă în direct de DigiSport 1, cu începere de la ora 20.05, va fi arbitrată de grecul Michael Koukoulaki.

Partidele retur se vor disputa pe 21 februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri