EUROPA LEAGUE. Calificare spectaculoasă pentru Steaua

Data publicării:
22022013 20steluta-50937

Ajax a început bine meciul de pe Arena Naţională şi a irosit prima mare şansă a partidei. Stelişti au cerut apoi o lovitură de pedeapsă la henţul în careu al lui Kolbeinn Sightorsson, dar arbitrul Paolo Tagliavento nu a dictat nimic.

Aceeaşi decizie a luat-o arbitrul italian şi la şutul lui Raul Rusescu, după lovitura liberă indirectă de la şase metru de poarta lui Kenneth Vermeer.

Steaua a deschis însă scorul spre finalul primei reprize. Iasmin Latovlevici a primit o pasă excelentă de la Vlad Chiricheş şi a lobat mingea peste portarul Ajaxului. În debutul reprizei secunde, Cristi Tănase a fost de două ori aproape de gol.

Citiți și:

EUROPA LEAGUE. Steaua - Ajax 2-0, 4-2 după penalty-uri. Calificare senzaţională în optimi

EUROPA LEAGUE. Steaua a eliminat-o pe Ajax şi va întâlni Chelsea. Rezultalele din optimi

Ecouri după calificarea Stelei. Hagi: Ei au sperat, noi ne-am bucurat. A fost super

Peste 1.000 de fani au sărbătorit la Universitate calificarea Stelei în optimile Europa League

Mai întâi, şutul său a fost deviat periculos de brazilianul Leandro Tatu, iar apoi mingea trimisă de decarul stelist a ocolit poarta olandezilor. Tânărul Viktor Fischer le-a adus apoi aminte steliştilor că şi Ajax mai poate avea un cuvânt de spus.

Aproape imediat, însă, Adrian Popa a trimis în bara porţii oaspeţilor cu un şut de la 20 de metri. Autor al unui gol superb contra lui Molde, Vlad Chiricheş a mai reuşit o bijuterie.

Şutul său fantastic s-a oprit direct în vinclul porţii lui Vermeer şi a egalat scorul general. La 2 la 0, Ajax a trecut de două ori într-un minut pe lângă golul calificării.

Mai întâi Boerrigter a trimis cu capul în bară, iar la cornerul următor Ciprian Tătăruşanu a intervenit salvator. În prelungiri, cea mai mare ocazie a fost irosită de sudafricanul Serero, care a tras puţin pe lângă.

La loviturile de departajare, Lasse Schoene şi Nikolas Moisander au ratat pentru oaspeţi, iar execuţia lui Latovlevici a pecetluit calificarea steliştilor. În optimi, roş-albaştri vor întâlni pe Chelsea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri