EUROPA LEAGUE. FC Copenhaga – Steaua 1-1. Calificare de pe primul loc

Data publicării:
0712 20steaua 20calificare-37312

În urma acestui rezultat, Steaua merge pentru a a zecea oară în istorie în primăvara cupelor europene, performanţă pe care nici o altă echipă românească nu a realizat-o până acum.

Roş-albaştrii au început curajos meciul de la Copenhaga, au controlat centrul terenului şi nu s-au lăsat dominaţi de un adversar care era obligat să câştige pentru a spera la calificare. A rezultat o repriză albă, fără ocazii de gol notabile.

Lucrurile s-au schimbat după pauză, când Steaua a rămas în inferioritate numerică încă din minutul 49. La o fază în careul danez, românii au cerut fault şi penalty pentru presupus fault asupra lui Tănase, însă arbitrul a văzut simulare şi i-a arătat decarului stelist al doilea cartonaş galben şi, implicit, pe cel roşu.

După alte câteva minute a fost rândul gazdelor să solicite o lovitură de la 11 metri, când mingea l-a lovit în mână pe Bourceanu, dar centralul a lăsat jocul să continue.

Gol la singurul şut pe spaţiul porţii

Cu un om în minus, Steaua a reuşit să dea lovitura în minutul 73. Bourceanu a recuperat balonul în jumătatea de teren adversă, acesta a ajuns la Raul Rusescu, iar golgeterul bucureştenilor nu a mai stat pe gânduri şi a şutat de la 25 de metri lateral dreapta direct în poarta lui Christensen. Acesta a fost primul şi singurul şut pe poartă expediat de băieţii lui Reghecampf în acest joc.

La acest scor, danezii s-au aruncat în atac, dar nu au reuşit decât golul egalării, prin Vetokele, în minutul 87.

Au jucat echipele:

FC Copenhaga: Christensen - Jacobsen, Sigurdsson, Stadsgaard, Bengtsson - Gislason (Santin '73), Claudemir (Vetokele '65), Kristensen, Delaney - Jorgensen, Cornelius. Antrenor: Ariel Jacobs.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Chipciu, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa (Prepeliţă '89), Rusescu (Filip '85), Tănase - Nikolici (Martinovici '62). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Cartonaşe galbene: Tănase '32, '49, Chiricheş '51, Bourceanu '78, Latovlevici '81.

Cartonaş roşu: Tănase '49.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Turcia, formată din Hüseyin Göçek (central), Mustafa Eyisoy, Orkun Aktaş (asistenţi), Bülent Yıldırım, Mete Kalkavan (asistenţi suplimentari) şi Serkan Ok (rezervă).

În celălalt meci al grupei, norvegienii de la Molde au furnizat o mare surpriză, reuşind să se impună pe terenul lui VfB Stuttgart cu scorul de 1-0, prin golul înscris de Agnan în prelungirile primei reprize.

Clasamentul grupei E

1. Steaua Bucureşti 6 3 2 1 9 - 9 11

2. VfB Stuttgart 5 2 2 2 9 - 6 8

3. FC Copenhaga 5 2 2 2 5 - 6 8

4. Molde FK 5 2 0 4 6 - 8 6

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri