Evenimente de urmărit astăzi

Data publicării:
anca catalin

Mihai Stoica află, astăzi, dacă va fi eliberat. Fostul manager al echipei Steaua Bucureşti condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare, a contestat condamnarea. El susţine că a fost aplicat greşit principiul legii favorabile, pentru că faptele pentru care a fost condamnat s-au prescris.

Mircea Diaconu îşi va ridica astăzi de la BEC mandatul de europarlamentar. Actorul nu a putut ajunge la festivitatea de ieri, fiind plecat în turneu, la Timişoara, unde susţine un spectacol de teatru. Mircea Diaconu a obţinut 6,81% din voturi la nivel naţional. Acest scor l-a clasat pe fostul director al Teatrului „Nottara" pe locul patru în clasamentul alegerilor europarlamentare de duminică, după alianţa PSD-UNPR-PC, PNL şi PDL.

Astăzi încep la Berlin negocierile între Rusia şi Ucraina pe tema preţului gazelor. Discuţiile dintre oficialii celor două ţări vor fi mediate de comisarul european al Energiei, germanul Günther Oettinger. Întâlnirea are loc după ce Moscova a ameninţat că la începutul lunii iunie va întrerupe gazele furnizate Ucrainei, dacă administraţia de la Kiev nu va achita o parte din restanţele acumulate şi nu va face plăţi în avans. Ucraina trebuie să achite Rusiei peste două miliarde de dolari, în contextul în care Kievul trebuie să plătească 485 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz, cel mai mare preţ din Europa.

În Scoţia începe astăzi campania electorală pentru referendumul care va stabili dacă ţara îşi va căpăta independenţa faţă de Marea Britanie. Consultarea populară va avea loc pe 18 septembrie, iar potrivit ultimelor sondaje de opinie, o treime dintre scoțieni ar vrea desprinderea de Regat. Un lucru care ar putea provoca probleme pentru oficialii de la Edinburgh. În primul rând, Marea Britanie a anunţat că nu va permite folosirea lirei sterline într-o Scoţie independentă. Avertismente au venit, însă, şi din partea Uniunii Europene. Preşedintele Comisiei Europene a avertizat că va fi aproape imposibil pentru Scoţia să adere la blocul comunitar, odată ce-şi declară independenţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri