EXCLUSIV. De la Mătuşa Tamara, la soacra Flavia. Cine este femeia care și-ar fi împrumutat cu 670 de milioane de euro fiica

Data publicării:
soacra captura din quantel

Pff...Cum 600 de milioane de euro? Nici nu ştiu să număr atât!”

Flavia Ciocodei locuieşte în sectorul 4, într-un bloc de locuinţe ridicat în anii '70. Vecinii o descriu ca pe o femeie cu probleme financiare.

„Chiar se plângea că din pensie îi e foarte greu să se descurce acolo. Probabil pensia dânsului şi cu ce mai dă în plus. Mi-a zis că e foarte greu”, spune o vecină despre Flavia Ciocodei.

Femeia locuieşte la parterul unui bloc din cartierul Tineretului, într-un apartament pe care l-a cumpărat înainte de Revoluţie, împreună cu soţul, de la cântăreaţa Sanda Ladoşi. În prezent, pe piaţa imobiliară, un apartament în această zonă are un preț mediu de 70.000 de euro.

„E o persoană modestă, care nu mi-a dat impresia că... ştiţi că astea se observă, să debordeze de bună stare. Ştiu că e o vecină foarte bună. Nu e bogată. Nu are relaţii din astea dubioase”, spune o vecină.

Deşi numele femeii apare pe un document potrivit căruia şi-ar fi împrumutat fiica cu sute de milioane de euro, reporterii Digi24 au surprins-o pe Flavia Ciocodei deplasându-se nu cu limuzina, ci cu taxiul.

Reporter: Cu fiica dumneavoastră ce contract aveţi?

Flavia Ciocodei: Treaba mea!

Reporter: Se spune că acei bani, acel contract masca şpăgile luate de domnul Moisescu.

Flavia Ciocodei: Treaba dumneavoastră ce spuneţi şi ce se spune...

În urma percheziţiilor făcute la domiciliul fostului trezorier al PNL, procurorii anticorupție ar fi descoperit un contract de împrumut încheiat în 2009 între soacra lui Vlad Moisescu, Flavia Ciocodei, și soția acestuia. Concret, soacra și-ar fi împrumutat fiica cu suma de 3 miliarde de lei noi, adică aproximativ 670 de milioane de euro.

Reporter: Ginerele dumneavoastră este implicat în acel caz şi numele dumneavoastră a apărut pe acel contract...

Flavia Ciocodei: Vorbiți cu el.

Reporter: E vorba de 600 de milioane de euro despre care procurorii spun că dvs. i-ați împrumutat fiicei.

Flavia Ciocodei: Procurorii spun multe tâmpenii. Întrebați-i pe procurori ce dovezi au.

Reporter: Păi dovezile sunt reprezentate de contractul făcut de dumneavoastră, cu fiica dumneavoatră.

Flavia Ciocodei: Asta-i treaba mea!

Reporter: De 600 de milioane de euro!

Flavia Ciocodei: Pff...Cum 600 de milioane de euro? Nici nu ştiu să număr atât.

Reporter: Ştiaţi de spăgile de la primăria Sectorului 1?

Flavia Ciocodei: Ce să ştiu eu, domnule? Lasă-mă în pace!

Procurorii bănuiesc că acest împrumut este unul fictiv şi ar fi încercat să mascheze mita primită de gruparea Moisescu - Chiliman, în urma contractelor din bani publici de la Primăria Sectorului 1, din ultimii nouă ani. Banii ar fi fost sustraşi în urma lucrărilor de asfaltare, de reabilitare termică şi consultanţă fictivă.

Citiți și: 

Sechestru pe averea lui Andrei Chiliman. Prejudiciul în dosar ar fi de 670 de milioane de euro

Afaceri cu ghinion la Primăria Sectorului 1. Mulți dintre cei care au primit contracte fără licitație au probleme cu legea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri