EXCLUSIV. Un reporter britanic a povestit la Digi24 cum a fost atacat de poliţiştii turci cu un tun cu apă

Data publicării:
safe image.php

În imagini se vede clar că în apropierea reporterului nu era niciun manifestant, pentru ca intervenţia poliţiştilor să fie legitimă. Tom Barton a povestit în exclusivitate pentru Digi24 cum a reacţionat în acele clipe.

„M-am împiedicat şi am ieşit din cadru, dar n-am căzut. Eu şi cameramanul meu le-am explicat apoi forţelor de ordine că nu suntem protestatari şi ne-am îndepărtat de autospeciala poliţiei”, a spus Tom Barton.

De un tratament similar au avut parte şi miile de protestatari din Piaţa Taksim. Pe lângă tunurile cu apă, poliţiştii au mai folosit împotriva acestora gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. După ce manifestanţii au fost îndepărtaţi, sute de imagini au fost publicate pe internet, cu urmările intervenţiei.

Protestele au reînceput sâmbătă, când mii de tineri s-au adunat în Piața Taksim din Istanbul, pentru a marca o săptămână de la acţiunea în forţă a poliţiei care a alungat atunci protestatarii din Parcul Ghezi. Locul a fost evacuat pe 15 iunie, după 16 zile de proteste. Poliţiştii au intervenit atunci în forță şi au împrăştiat manifestanţii, la câteva ore după ce prim-ministrul Recep Erdogan le-a dat un ultimatum tinerilor care ocupau zona.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri