Exerciţii de amploare, cu peste 2.200 de militari din România, America, Marea Britanie și Republica Moldova

Data publicării:
exe

Misiunea soldaţilor a fost eliminarea inamicului, ca să poată desfăşura tehnica militară pe linia de front. Vânătorii de munte, brigăzile de infanterie şi tancurile au primit permanent sprijin din aer.

Sute de proiectile au plecat din ţevile tancurilor şi blindatelor aflate pe linia de luptă.

La sol, militarii au înaintat puţin câte puţin, până când baza inamicului a fost distrusă complet.

La întreaga operaţiune au participat 2.200 de militari din România, America şi Marea Britanie - state membre NATO, plus o brigadă din Republica Moldova. La exerciţii a fost prezent şi numărul doi din Alianţa Nord-Atlantică, Generalul Adrian Bradshaw.

„Ce am văzut este un exemplu de exerciţiu internaţional mixt, bine coordonat, care face parte din măsurile noastre de siguranţă. Acestea transmit un mesaj foarte clar: ţările membre NATO sunt unite şi lucrează împreună”, a spus Sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa.

Acest execiţiu priveşte perfecţionarea tehnicilor de luptă şi interoperabilitatea între militarii diferitelor state”, a spus Mircea Duşa, Ministrul Apărării Naţionale.

Astfel de aplicaţii militare vor continua în perioada următoare, atât la Smârdan, cât şi în alte poligoane din ţară. Generalul Adrian Bradshaw va mai rămâne în România şi astăzi, pentru întâlniri cu reprezentanţi ai Armatei Române. 

Fotografii: Vali Ciobîrcă, mapn.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri