Exerciții la Câmpia Turzii. Mircea Dușa și ambasadorul SUA au zburat cu F-16

Data publicării:
dusa la campia turzii

Am avut un zbor interesant, cu avioane F-16 însoțite de Mig-uri 21 și încă o dată am văzut dibăcia piloților din Statele Unite și profesionalismul lor, de asemenea al piloților români, care ne-au însoțit cu trei avioane Mig-21 Lancer în acest zbor. Sigur că eu, fiind puțin obișnuit cu avionul Mig-21, care are aceeași avionică precum F-16, mi-am dat seama cu ce viteză am zburat, la câte picioare înălțime, și a fost interesant acest zbor și cooperarea dintre piloții români și cei americani”, a spus ministrul apărării, Mircea Dușa.

Atunci când am zburat cu MIG-ul 21 m-am pregătit câteva zile, în simulator, cu F-16 neavând posibilitatea să mă pregătesc în simulator. Ieri mi-am făcut vizita medicală începând cu camera de baropresiune, cu giroscaunul și am trecut toate testele cu brio”, s-a lăudat ministrul apărării.

La rândul său, ambasadorul american Hans Klemm a declarat că aeronavele sunt „fantastice” şi au demonstrat doar o fracţiune din ce pot face. „A fost o experenţă interesantă, sunt recunoscător poporului român, ministrului Duşa pentru oportunitatea de azi”, a spus diplomatul. El a mărturisit că a fost primul zbor cu o astfel de aeronavă și că i-ar plăcea să repete experiența. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri