Exercițiu antitero la ambasada Israelului. Este simulat un atac armat în incinta imobilului

Data publicării:
SRI brigada antitero 01 12 2015 foto facebook

La ambasada Israelului are loc, duminică, un exercițiu antitero organizat de SRI și instituțiile din cadrul Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, urmând să fie testate, printre altele, răspunsul în teren al autorităților cu responsabilități, anunță Serviciul.

În aceste momente, la ambasada Israelului are loc un exercițiu antitero organizat de Serviciul Român de Informații, în calitate de autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, și instituțiile partenere din cadrul Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de SRI, vor fi testate răspunsul în teren al autorităților cu responsabilități, coordonarea activităților, dar și derularea în comun de măsuri investigative și post-incident.

Va fi transmis și un mesaj pe sistemul Ro Alert în zona ambasadei Israelului din București.

Concret, a fost simulat un atac armat în incinta imobilului în care funcționează ambasada, precum și detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat.

Astfel s-a testat răspunsul dispozitivului de protecție al ambasadei, precum și efectuarea intervenției pirotehnice, potrivit SRI.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri