Exercițiu militar de amploare la București. 130 de infanterişti şi trei elicoptere au participat la manevre

Data publicării:
elicopter

Soldaţii au avut la dispoziţie mai puţin de 30 de minute să se infiltreze în satul afgan improvizat în poligonul armatei. Misiunea lor era să îl captureze pe unul dintre liderii extremişti.

În timp ce trupele de la sol intrau în bază, trei elicoptere Puma SOCAT se pregăteau să aterizeze pentru a da ajutor.

Exerciţiul a testat şi capacitatea militarilor de a-şi ajuta colegii, în cazul în care unul dintre ei este rănit. Niciun camarad nu trebuie lăsat în urmă. Testul a fost trecut cu bine din toate punctele de vedere.

Misiunea militarilor a durat 30 de minute, iar la finalul ei liderul insurgenților a fost scos din zonă.

În ultimii ani, lipsa banilor a făcut ca exerciţiile soldaţilor români să fie planificate doar pe baza rigorilor financiare. Prezenţa aviaţiei care, în mod normal, ar trebui să participe la instruire alături de forţele terestre, a fost din ce în ce mai rară. 700 de milioane de lei a primt în plus armata în urmă cu două săptămâni. Banii vor fi investiţi în tehnica de luptă şi în antrenamentele soldaţilor.

În ultima lună, exerciţiile soldaţilor români au fost foarte dese. Ministerul Apărării a negat faptul că sporirea frecvenţei cu care sunt făcute manevrele ar fi determinată de tensiunile din Ucraina.

Tot în această perioadă au avut loc exerciţii militare şi la Midia, în judeţul Constanţa, şi la poligonul Babadag, unde se desfăşoară timp de aproape un an cel mai mare exerciţiu comun româno-american.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri