Exercițiu NATO cu muniție vocală

Data publicării:
un soldat roman si un soldat american

Militarii participanţi la exerciţii au trecut cu lejeritate peste lipsa de muniţie. Un amănunt care nu i-a împiedicat să respecte cu stricteţe scenariul conform căruia elicopterele i-au lansat într-o zonă controlată de inamic.

Trupele mixte şi-au ocupat poziţiile şi au schiţat planul de bătaie pe hărţi şi diagrame. A urmat asaltul, într-o localitate capturată de inamici.

Nu orice instrucţie se desfăşoară cu muniţie de manevră. Sunt etape ale instrucţiei care se desfăşoară doar pentru a verifica mişcările şi modul de acţiune la diferite situaţii”, spune căpitanul Geanin Stoian, coordonatorul trupelor româneşti.

Ceea ce facem noi aici este să realizăm operaţiuni de asalt şi de apărare pe uscat. Practic, România este ţară membră NATO, noi, americanii, suntem în NATO, aşa că schimbăm idei în ceea ce priveşte abordarea acestor operaţiuni”, a spus și Seth Kellogg, coordonatorul trupelor americane.

Militarii au avut probleme nu doar cu prezumtivul inamic, ci şi cu fumigenele care au refuzat să colaboreze.

Cât despre lipsa muniţiei, un episod similar a fost filmat îndeaproape, în Mali, în 2013. Soldaţii imitau sunetul gloanţelor, dar nu pentru că aşa era procedura, ci pentru că superiorii lor nu aveau bani să cumpere muniţie.

În această perioadă au loc exerciţii NATO şi în Marea Neagră, acolo unde șase nave din România, Canada, Germania, Italia, Bulgaria şi crucişătorul american USS Vicksburg participă la antrenamente în comun. Şi forţele armate ruseşti s-au mobilizat cu miile în zonele de frontieră, acolo unde fac exerciţii militare complexe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri