Sari la conținut

EXODUL. Digi24 urmăreşte, în ediţiile speciale ale ştirilor, lungul drum al refugiaţilor către vestul Europei

Digi24 urmăreşte - prin corespondenţii speciali din Grecia, Macedonia,Serbia şi Ungaria - lungul drum al refugiaţilor şi traseul lor prin Estul Europei . Echipe Digi24 vorbesc cu refugiaţii de la graniţa greco-macedoneană, din Serbia şi Ungaria. Adrian Cojocaru, Bogdan Marica, Dan Codre şi Balazs Barabas transmit, în jurnalele de ştiri Digi24, poveştile exodului.

Echipa Digi24 este în zona fierbinte de la graniţa greco-macedoneană. Vom sta câteva zile în Idomeni (Grecia) şi Gevgelja (Macedonia), de unde facem transmisiuni în direct şi reportaje. Filmăm refugiaţii, condiţiile în care stau, cum trec graniţa şi ce fel de ajutor primesc. Aflăm de unde vin, cum au ajuns până aici, de ce au plecat şi, mai ales, unde vor să ajungă”, spune Adrian Cojocaru, reporter Digi24.

În Ediţiile Speciale şi în Jurnalele de ştiri Digi24 urmăreşte pas cu pas drumul refugiaţilor şi eforturile pe care ţările afectate de cel mai mare val migrator din timpurile moderne îl fac pentru a stopa migraţia. Macedonia a vrut sa stea în calea lor, dar până la urmă le-a pus la dispoziţie trenuri să plece mai departe. Bulgaria a trimis vehicule blindate la graniţa cu Macedonia, dar oamenii s-au dus oricum prin Serbia şi au ajuns deja în Ungaria. Ungaria construieşte un zid care să ii oprească.  

Nu pierde transmisiunile Digi24 care urmăresc de la faţa locului fenomenul care zdruncină din temelii Europa, EXODUL!