EXPERIMENT Digi24. Care este cel mai eficient mijloc de transport în București, o capitală unde localnicii pierd în trafic 9 zile pe an

Data actualizării: Data publicării:
trafic1

Bucureşti e al treilea cel mai aglomerat oraş din Europa şi al unsprezecelea din lume. În capitala României, traficul e mai congestionat decât în Dublin, Cairo sau Tel Aviv. Ştiţi cât stă un bucureştean în maşină, captiv în trafic? Peste nouă zile pe an! Mai exact 218 ore! Pe lângă timp pierdut, asta înseamnă şi nervi şi costuri mai mari.

ACTUALIZARE 12:20 - Înapoi la sediul redacției, prima a ajuns Alexandra Georgescu. E a folosit mașina. A plecat la 10:20 și a ajuns la 11:40. Ordinea s-a menținut pe durata întregului experiment. Cel care a ajuns înapoi la redacție al doilea a fost Cristi Popa, cu bicicleta. Al treilea a sosit Adrian Cojocaru cu trotineta, iar a patra a ajuns Andreea Milea care a folosit mijloacele de transport în comun. Timpul între sosiri a fost de 5, 10 minute, cu excepția colegei care a folosit STB-ul și care a sosit cu o întârziere de 25 de minute. Trebuie precizat că acest experiment a avut loc într-o perioada de concedii, iar elevii sunt în vacanță.

Mai multe amănunte aflați din materialul video.

ACTUALIZARE 11:20 - Alexandra Georgescu a ajuns prima cu automobilul în Piața Victoriei. Al doilea a ajuns Cristi Popa cu bicicleta, al treilea Adrian Cojocaru cu trotineta, iar într-un final a ajuns și Andreea Milea care a mers cu troleibuzul pe care l-a așteptat 10 minute. Troleibuz care nu avea aer condiționat și în care se suferea de cald.


Ce soluţii sunt ca să ne strecurăm cât mai repede prin marea de maşini din Bucureşti? Încercăm să aflăm azi printr-un experiment pe care îl vor face reporterii Digi24.

Am ales un traseu pe care merg zilnic mii de şoferi. Şoseaua Panduri - Piaţa Unirii - Piaţa Alba Iulia - Piaţa Muncii - Şoseaua Ştefan cel Mare - Piaţa Victoriei - Calea Victoriei - Piaţa Naţiunile Unite - Strada Izvor şi înapoi în Şoseaua Panduri. Avem la dispoziţie patru variante: o maşină, o bicicletă, o trotinetă electrică, tot mai populară în ultima perioadă, şi transportul în comun. Care e soluţia câştigătoare? Vom afla la finalul experimentului!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri