Experiment Digi24. Ruta care evită aglomerația de la Agigea

Data publicării:
podul nou agigea

O vacanţă începută cu nervi pentru zeci de mii de români care s-au îndreptat spre sudul litoralului în acest weekend prelungit. La ieşirea de pe A4 spre Podul de la Agigea, cozile măsurau peste patru kilometri.

Șoferii au totuşi o alternativă pentru a scăpa de ambuteiaje: noul pod deschis anul trecut. Echipa Digi24 a făcut un experiment și a ieșit de pe autostrada A4 pentru a merge pe ruta alternativă, prin care este evitată aglomerația de la Agigea. În nouă minute, echipa Digi24 a ajuns în Eforie, iar ocolul nu a fost mai mare de un kilometru.

Șoferii spun că nu știu de această rută alternativă. Nici nu ar fi avut de unde pentru că indicatoarele au apărut recent. Pe de altă parte, autorităţile de la Bucureşti spun că l-au promovat şi au montat recent indicatoare.

„Noi am promovat destul de mult şi varianta ocolitoare. Începând de ieri am început să împărţim şi flyere către participanţii la trafic”, a spus directorul general al CNADNR, Cătălin Homor.

Pe podul vechi de la Agigea se circulă doar pe o bandă pe sens. Autorităţile spun că structura de rezistenţă a Podului de la Agigea nu poate susţine o circulaţie intensă pe patru benzi şi au decis restricţionarea traficului pe două benzi, câte una pe fiecare sens.

De asemenea, aglomerat a fost şi drumul înapoi spre casă. Din Mangalia şi până în Eforie minutele s-au transformat în ore.

Atenție! Dacă scăpaţi de ambuteiaje, nu apăsaţi prea tare pedala de acceleraţie deoarece mii de poliţişti sunt la datorie.

O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către litoral şi Valea Prahovei. 1.350 de poliţişti rutieri vor acţiona pe 349 de tronsoane de drumuri naţionale şi autostrazi utilizând în medie, zilnic, peste 340 de aparate radar”, a atras atenția purtătorul de cuvânt al IGPR.

Pe litoral sunt aşteptaţi în weekend peste 200.000 de turişti.

Citiți și: 
Turiștii chinezi cheltuiesc în vacanțele în străinătate cât produce România într-un an
Preşedinţii comisiilor din Camera Deputaților vor avea la dispoziție mașini de serviciu și în vacanță
Rezervările „last minute” au crescut cu 25%. Care sunt destinaţiile preferate de români
ITALIA. Amenzi pentru „rezervarea” șezlongurilor pe plajele publice
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri