Expert criminolog: Pedepsele pentru pedofili sunt mici, ei ies mai repede pentru comportament exemplar

Data publicării:
inchisoare

Dan Antonescu, specialist criminolog, îi sfătuieşte pe părinţi să îi înveţe pe copii, de mici, să nu se lase atinşi de nimeni. „Dacă le transmiţi asta, de mici, vor şti să se ferească în copilărie, pubertate, adolescenţă”, a declarat el la Digi24.

Criminalistul a apreciat atitudinea părinţilor care au anunţat rapid poliţia şi au cooperat ajutând la comunicarea dintre copii şi anchetatori, precum şi iniţiativa asociaţia de locatari de a monta camere de supraveghere.

„Nu mai vorbesc de intenţiile unora de a scoate din legislaţie probele obţinute prin astfel de metode. Atunci când mărturia unor copii poate nu e cea mai coerentă, imaginile nu pot fi contrazise. În privinţa pedepselor, infracţiunea de agresiune sexuală la agravanta privind comiterea faptei asupra unui minor prevede detenţie de la 3 la 10 ani. Consider că pedofilii sunt mult prea blând sanctionaţi, prin gesturile lor de multe ori distrug destine. O agresiune sexuală comisă asupra unui copil îl marchează, are nevoie neapărat de o consiliere psihologică de durată.

Cunosc cazuri în care, după ani şi ani, astfel de copii au avut deviaţii comportamentale sexuale, sociale, oameni cărora li s-a schimbat macazul prin astfel de gesturi.

Oamenii aceştia, cât sunt în penitenciar, pot avea un comportament ideal, de multe ori beneficiază de reducere de pedeapsă, ei figurează cu comportament exempla, fără probleme şi asta pentru că le lipseşte obiectul faptei. Nu sunt copii acolo faţă de care să dea frâu liber la ce gândesc. Odată fiind eliberaţi, îi regăsim lângă părculeţe, şcoli, grădiniţe. În închisoare e o stare latentă a simţămintelor, ele există, dar sunt sub control, însă, când văd copii intră iar pe făgaşul de dinainte de condamnare”, a explicat Dan Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri