Explicațiile spionului sârb declarat indezirabil în România

Data actualizării: Data publicării:
image-2017-11-14-22112056-41-bratislav-zivkovic

Spionul sârb care a fost declarat indezirabil în România de SRI a răspuns la acuzaţiile care i se aduc. El spune, într-o postare pe Facebook, că nu sunt dovezi clare de spionaj la adresa lui, dar că SRI l-a scos din ţară pentru activităţile sale din Crimeea şi Donbas.

„Aș dori să vă lămuresc pe scurt despre ceea ce mass-media filo NATO dîn Serbia a scris și despre descrierea lor ca "spion sârbo-rus capturat" care subminează securitatea națională, de data aceasta a României.

1 - Este adevărat că am primit interdicție de intrare (și nu am fost expulzat) în România în următorii 15 ani de serviciul secret român pentru teama ca pun în pericol securitatea națională!

2 - Nu există nicio dovadă că am avut de-a facut spionaj pe teritoriul României, pentru că, dacă da, nu m-ar expulza, m-ar fi judecat pentru o astfel de treaba. Dar România nu este Muntenegru și nu face alegere atât de proastă. Ei, așa cum înțeleg, vor "să prevină, mai degrabă decât să trateze".

3 - Documentele primite de la Serviciul Român de Imigrare indică în mod clar că principalele motive pentru interdicția mea de a intra în România în următorii 15 ani sunt activitățile mele în Crimeea și Donbas, precum și frica de posibilul spionaj în România. Nu uitați că acum câteva luni în România a fost instalat un alt "sistem antirachetă"”, se arată în postarea semnată „Miscarea Chetniks, Comandantul H. B. Zivkovic”.

Justiția a decis marți ca un cetățean sârb, care spiona pe teritoriul României, să fie declarat indezirabil, adică să nu mai aibă voie să intre pe teritoriul național timp de 15 ani. Sârbul este liderul unei mișcari paramilitare, Cetnicii Pokret, și a participat activ la atrocitățile războiului de destrămare a fostei Iugoslavii. Apoi, a luptat împotriva ucrainenilor în Crimeea și în Donbas, în estul Ucrainei. Bratislav Zivkovic nu este străin de lovitura de stat pusă la cale de Moscova în Muntenegru, anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri