Explozie într-un bloc de garsoniere din Medgidia

Data actualizării: Data publicării:
explozie medgidia

O explozie a zguduit în această dimineaţă un bloc din centrul orașului Medgidia. O garsonieră a sărit în aer din cauza unei butelii, iar proprietarul, în vârstă de 79 de ani, este în comă. Are arsuri de gradele I şi II pe aproape 40 la sută din suprafaţa corpului şi a fost dus cu un elicopter SMURD la Spitalul Judeţean Constanţa. 80 de oameni, locatarii blocului, au fost evacuaţi de urgenţă. Autorităţile promit locuinţe provizorii pentru păgubiţi.

Puţin după ora 7 dimineaţa, o bubuitură puternică a zguduit întreg blocul de garsoniere din centrul Medgidiei. Iniţial, oamenii au crezut că este cutremur. Panicaţi, au sunat la 112 şi au ieşit imediat afară.

„O bubuitură puternică, nu m-am speriat la cutremur cum m-am speriat acuma”, afirmă o femeie.

„Am vrut să ies cu cea mică să o duc la grădiniţă şi jumate din ușă, geamuri, tot, direct la mine în usă s-au oprit, dacă scoteam copilul în timpul ala, direct îl omora”, spune o femeie.

Mai multe locuinţe au fost distruse de suflul deflagraţiei.

Explozia a afectat 13 apartamente, oamenii au rămas fără uşi, fără balcoane dar și fără geamuri.

Proprietarul garsonierei care a sărit în aer a ajuns de urgenţă la spital şi acum este în comă.

Prezenta arsuri pe aproximativ 40% din suprafaţa corpului, arsuri de grad II. Pacientul era conştient, a fost trasportat la spitalul din Medgidia, iniţial pentru investigaţii, unde a fost intubat, preluat de un elicopter SMURD şi transportat la spitalul judeţean”, spune Claudia Tatarici, Ambulanța.

Blocul nu este racordat la reţeaua de gaze, iar oamenii au butelii în case.

Deflagraţia s-a produs de la o acumulare de gaze de la butelie. Se fac evaluări să se vadă cât de mult a fost afectat acest bloc”, afirmă Anca Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Viceprimarul oraşului dă asigurări că le va asigura păgubiţilor locuinţe provizorii.

Îi vom caza până când expertul ne va spune că poate fi locuit acest imobil”, declară Luminiţa Vlădescu, viceprimarul municipiului Medgidia.

Vecinii spun că bărbatul în locuinţa căruia a avut loc explozia nu e la primul incident. În trecut, a mai provocat şi incendii în casă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri