Explozie la o conductă de petrol. Mai multe case au fost afectate de deflagrație

Data publicării:
explozie-1

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu, a declarat că exploziile au avut loc în timpul unor lucrări de pompare a presiunii pe o conductă magistrală de ţiţei.  

Potrivit acestuia, conducta subterană de ţiţei a cedat în mai multe zone şi au avut loc mai multe explozii, simultan, pe teritoriul a trei sate din comuna Urecheşti - Slobozia, Corniţel şi Urecheşti.

Reprezentantul ISU a precizat că în urma exploziei nu s-au înregistrat victime.

La rândul său, viceprimarul comunei Urecheşti, Vasile Dumbrăveanu, a declarat că în urma exploziei au fost afectate 11 case, una dintre ele fiind avariată în proporţie de 50 - 60 la sută.

Viceprimarul a spus că în prezent se aşteaptă sosirea unei comisii de la Bacău, care să facă o evaluare a pagubelor produse în urma exploziei, urmând ca proprietarii locuinţelor să fie despăgubiţi de către firma căreia îi aparţine conducta.

Conform sursei citate, la ora actuală nu mai există pericol de explozie, conducta fiind distrusă în totalitate.

Liviu Ilaș, directorul Conpet: „Singuraura explicație ar fi materialul foarte slab al conductei”

Deflagrația a avut loc în timp ce angajați ai companiei Conpet lucrau la această conductă dezafectată. Liviu Ilaș, directorul Conpet, a explicat, la Digi24, care au fost cauzele producerii exploziei.

„Conducta nu a fost construită acum un an-doi. Ea a fost în funcțiune în perioada rafinăriei de la Onești, deci de zeci de ani. Toate construcțiile care au apărut pe traseul acestei conducte trebuiau să aibă autorizații. În condițiile în care ele au fost construite respectându-se distanțele tehnologice impuse de legislația în vigoare, atunci ar fi OK, dar este posibil să nu fie așa. Vom analiza acest lucru și vom trage concluziile. Este inexplicabil ce s-a întâmplat, pentru că s-a lucrat cu un compresor de aer, iar presiunea injectată nu a depășit 6,8 atmosfere. În aceste condiții, singura explicație este materialul foarte slab al conductei, pentru că trebuie să fac mențiunea că această conductă, din cauza opririi activității de la RAFO Onești, a stat în pauză o perioadă foarte mare”, a spus Liviu Ilaș.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri