Explozie puternică în Mureș. Două persoane rănite grav, transportate în Belgia

Data actualizării: Data publicării:
explozie mures_isu 2
Foto: ISU Mureș

O explozie a avut loc duminică dimineață în localitatea Gornești, din județul Mureș. În urma deflagrației, două persoane în vârstă au fost rănite grav. În vârstă de 76 și 69 de ani, cei doi oameni au fost transportați după câteva ore la un spital din Belgia.

explozie mures_isu 2
Foto: ISU Mureș

Un bărbat de 76 de ani și o femeie de 69 de ani au fost răniți în urma exploziei din casa lor. Ei au suferit arsuri și mai multe traumatisme.

Din primele informații, explozia ar fi fost cauzată de o acumulare de gaze.

explozie mures_isu 1
Foto: ISU Mureș

Departamentul pentru Situații de Urgență a precizat duminică seară că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, i-a transportat pe cei doi răniți într-un spital din Bruxelles.

Pacienții prezintă arsuri pe aproximativ 70-80 % din suprafața corpului, fiind asistați pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din București, și vor fi transportați la Spitalul Militar “Reine Astrid” din Bruxelles, Belgia. Misiunea s-a efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituției medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătății pentru transferul răniților”, a precizat DSU.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
smurd helicopter
Femeia cu arsuri din Târgu Mureș transferată în Belgia a murit
elev
Explozie la o școală din Mureș. Ce a provocat incidentul
Partenerii noștri