Explozie puternică urmată de incendiu într-un bloc din Galaţi. 100 de persoane au fost evacuate

Data publicării:
pompieri

100 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc din Galaţi după o explozie urmată de incendiu. Proprietarul apartamentului unde a avut loc deflagraţia a ajuns la spital cu arsuri pe braţe şi picioare, iar alte 4 persoane au suferit atacuri de panică şi s-au intoxicat cu fum. O conductă de apă s-a spart în timpul exploziei, iar imobilul s-a inundat, aşa că autorităţile au oprit apa şi curentul şi au decis ca, în noaptea aceasta, nimeni să nu mai rămână în bloc.

Explozia s-a produs vineri seara într-un bloc din cartierul Micro 39 din Galaţi. Speriaţi, oamenii nu au mai apucat să se îmbrace şi au ieşit din apartamente în capoate şi papuci.

Locatar: De la temelie ne-a luat blocul, a fost o bufnitură şi a fost şi cutremur în acelaşi timp, ea spunea că e cutremur, nu-i cutremur că e prea tare, a bufnnit de câteva ori.
Reporter: Flacără mare?
Locatar: Aooooleu, că dacă a ras două apartamente acolo, cum să nu, de speriat a fost...
Locatar: A bubuit o butelie şi a luat foc, s-a văzut o flacără mare şi am ieşit toţi afară. Normal că m-am speriat, veneam de la muncă, am ţipat întruna văleu, văleu, foc, foc... Erau foarte mari flăcările.

Patru persoane s-au intoxicat cu fum şi au suferit atacuri de panică. Acestea au primit îngrijiri la faţa locului. Proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia, un bărbat în vârstă de 36 de ani, a fost dus la spital.

Sorina Munteanu, medic UPU Galaţi: A fost adus de echipajul SMURD, conştient, cooperant, prezentând arsuri de gradul doi pe membrele superioare şi inferioare, se află în curs de investigaţii, stabil hemodinamic şi respirator la acest moment.

Trei autospeciale cu apă şi spumă şi o autoscară de intervenţie la înălţime au fost mobilizate pentru stingerea incendiului.

Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi: Din discuţiile cu locatarii folosea butelii de campanie mai mici, instalaţii improvizate, acum ori a explodat o butelie, ori gazele acumulate în apartament.

După aproape patru ore de stat în ger, locatarii au aflat că nu se pot întoarce în apartamente din cauza inundației și a lipsei căldurii și curentului electric. Comitetul Local pentru Situații de Urgență a decis relocarea persoanelor care nu au unde să doarmă într-un centru social al Primăriei. Oamenii au fost transportați cu autospecialele Poliţiei Locale, care asigură şi paza bunurilor din imobil.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri