Expoziție cu imaginile fotografului Teodora Maftei, unul dintre răniții din clubul Colectiv

Data publicării:
teo

Pe strada Puțul lui Zamfir din București a fost forfotă. Zeci de persoane, unite de dragostea pentru fotografie au venit să vadă cele 23 de fotografii semnate de Teodora Maftei, la expoziția numită „LONDON UNEDITED”. Jurnalist sportiv și fotograf pasionat, tânăra se numără printre victimele din clubul Colectiv și luptă, în aceste zile, pentru viața ei.

Am aflat vineri seară, am încercat să dau de Teo, n-am reușit. Am aflat că este la spital. Nu știam ce să facem, sincer, rămăsesem fără niciun gând, fără nicio idee. A doua zi ne-am gândit să propunem familiei să continuăm expoziția, dar să fie altceva, să fie caritabil, să adunăm niște fonduri pentru Teo”, spune Ghazaleh Emami, organizatorul expoziției.

La eveniment a participat mama Teodorei. Cu puținele puteri rămase, după trei zile de coșmar, le-a vorbit celor prezenți.

„Am fost astăzi la Teo. Și astăzi, la Teo. Sperăm să fie bine. Nu arată bine! Are, așa, numai ochișorii i se văd, năsucul și gurița, are fața mai umflată, mai... Și asistenta i-a deschis ochișorii. Și i-am văzut ochișorii! Și vă mulțumește din suflet la toți. Prin mine. Și vă dorește la toți sănătate și-și dorește și ei”, a spus Viorica Maftei, mama Teodorei.

La cei 36 de ani ai săi, Teodora nu se află la prima încercare dură la care o supune viața: a trecut prin șapte intervenții chirurgicale, dintre care trei pe creier. În situații în care mulți ar fi cedat, ea a găsit tăria să meargă mai departe. Pe forța ei interioară se bazează, și de data asta, prietenii ajunși la vernisaj.

Sunt convins că, așa cum a avut puterea să depășească toate problemele pe care le-a avut, cred și sper că o va depăși și pe aceasta. Ne vom întâlni și cred că va glumi pe seama declarațiilor pe care le-am dat despre ea”, spune Dan Filoti, jurnalist Digi Sport.

Am auzit ce poveste a avut și cred că asta este o nimica toată pe lângă ceea ce a trecut!”, a mai spus Ghazaleh Emami.

O aștept, să ne dăm ghionturi, să ne călcăm pe bătături acolo unde-i înghesuiala mai mare, când vin trupele alea mișto!”, spune Florin Ghioca, fotojurnalist.

Fondurile strânse în urma vânzării lucrărilor vor fi folosite pentru tratamentul fotojurnalistei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri