Familia agentului de pază bătut de opt agresori a decis să îi doneze organele. Bărbatul intrase în moarte cerebrală

Data publicării:
donator

Şase persoane vor trăi datorită unui agent de pază din Bihor, intrat în moarte cerebrală după ce a fost bătut cu bestialitate de opt indivizi. După ce a pierdut lupta cu viaţa, familia lui Ozsvath Oszkar Levente şi-a dat acordul pentru ca bărbatului de 37 de ani să-i fie recoltate organele. Două echipe de medici au ajuns marţi seară la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Oradea, iar intervenţia a durat aproximativ şase ore.

 

Operaţia de prelevare de organe a început marţi spre miercuri noapte, cu o jumătate de oră înainte de miezul nopţii, şi s-a încheiat în jurul orei 5. Două echipe din Cluj şi Bucureşti au venit la Oradea pentru a efectua recoltarea. Medicii i-au prelevat bărbatului de 37 de ani rinichii, pancreasul, ficatul şi corneele. Pancreasul şi rinichii ajung la Cluj, iar ficatul şi corneele la Bucureşti, urmând să fie transplantate în cel mai scurt timp unor pacienţi care au nevoie de ele.

Agentul de pază Ozsvath Oszkar Levente, bătut cu bestialitate vineri, în comuna bihoreană Tăuteu, a devenit al şaptelea donator de organe de anul acesta din Oradea. El a ajuns în stare gravă la spital vineri, după ce intervenise pentru a aplana un scandal. Atacatorii s-au întors să se răzbune după ce fuseseră daţi afară dintr-un local de Levente şi de un coleg al acestuia. Până acum, doar doi dintre agresori au fost arestaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri