Familia Regală, colindată de dubași

Data publicării:
dubasi

Anul acesta, dubaşii au fost întâmpinaţi la Castelul Regal de la Săvârşin de principesa Margareta, principesa Maria şi principele Radu.

Mi se pare că sunt mai puţini şi trebuie să facem ceva ca să mai avem mai mai mulţi dubaşi”, a spus principesa Margareta, care a precizat că momentul va fi înregistrat, iar filmarea îi va fi trimisă și regelui Mihai.

Deşi numărul dubaşilor este tot mai mic de la an la an, copiii şi tinerii care intră în grup spun că este o onoare pentru ei să vestească naşterea lui Iisus.

„În fiecare an ne pregătim, repetiţii în fiecare zi, totul trebuie să fie pregătit pentru această zi specială. (Repetăm, n.r.) Cu o lună, o lună jumătate înainte”, a spus un dubaș

Noi încercăm, ne zbatem, dar degeaba! Îs şi mai puţini copii pentru dube aşa prin sat”, a spus Marius Neamţu, liderul dubaşilor.

Vizita dubaşilor la castel este şi o ocazie pentru oamenii din localitate să intre pe domeniul de la Săvârşin şi să îi vadă pe membrii Casei Regale.

Tradiţia colindării Familiei Regale de către dubaşi datează din 1940, atunci când colindătorii l-au vizitat pentru prima dată pe regele Mihai în Bucureşti. Obiceiul a fost întrerupt în timpul regimului comunist şi reluat în urmă cu 15 ani, când domeniul de la Săvârşin a revenit în proprietatea familiei regale.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri