Familii din Germania au adoptat peste 300 de câini dintr-un adăpost din Giurgiu 

Data publicării:
caine vagabond

Adopțiile în străinătate se fac pe baza unei convenții pe care adăpostul a încheiat-o cu o asociație din Germania.

Noi avem o convenție de parteneriat cu o asociație din Germania, care asigură hrana uscată pentru câinii care ajung în adăpostul din municipiul Giurgiu, și nu îi eutanasiem, tot cei din asociație le găsesc adoptatori, astfel încât, pe parcursul anului trecut, au plecat spre Germania, fiind adoptați, aproximativ trei sute de câini din adăpostul de la Giurgiu. Și giurgiuvenii mai adoptă câini, în luna ianuarie din acest an fiind adoptați, din adăpost, aproximativ 30 de câini", a declarat, șefa Adăpostului pentru câinii fără stăpân din municipiul Giurgiu, Gina Isaiu.

Șefa adăpostului a precizat că Primăria municipiului Giurgiu s-a preocupat de creșterea capacității adăpostului, astfel încât, de la 450 de locuri câte erau la finalul anului trecut, acum acesta are 730.

Activitatea de strângere a câinilor fără stăpân de pe străzi a stagnat în perioada căderilor masive de zăpadă din luna ianuarie, pentru că, potrivit autorităților, nu se putea desfășura corespunzător. După topirea zăpezii, această activitate a fost reluată, astfel încât zilnic sunt aduși la adăpost aproximativ opt câini, a mai menționat Isaiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri