Fără Facebook la serviciu

Data publicării:
telefon aplicatii getty

După ce unii funcționari publici au fost prinși, în repetate rânduri, că pierdeau timpul pe site-ul de socializare, șeful Consiliului Judeţean Brăila a interzis oficial accesul la Facebook în timpul serviciului.

Viorel Mortu, președinte CJ Brăila: „Erau colegi care, în timpul serviciului frecventau această rețea de socializare. Pentru a reglementa activitatea am dispus interzicerea.”

Totuși cei care nu pot rezista tentației, au o portiţă: telefoanele mobile sau tabletele. Și asta pentru că nu există un cadru legal care să permită interzicerea accesului la Facebook pe gadgeturile personale.

Viorel Mortu, președinte CJ Brăila: „Nu mai au acces pur și simplu. Dacă țin neapărat să acceseze, au telefonul propriu.”

Măsura nu-i afectează pe toți angajații.

Noi oricum aveam mult de lucru și ca atare nu accesam Facebook-ul. Deci este o măsură pe care cred că instituția are dreptul să o ia pentru buna desfășurare a activității.”

***

„Nu mă deranjează, este o decizie care s-a luat la nivel de instituție, trebuie să ne conformăm acestei decizii.”

***

„E o decizie corectă și care merită repectată.”

De partea cealaltă, Primăria se laudă cu angajaţii model, care nu dau check in pe Facebook atunci când intră în tură.

Alexandru Dănăilă, viceprimar municipiul Brăila: „Anul trecut primăria Brăila a emis o circulară prin care a comunicat tuturor directorilor să urmărească modul în care angajații primăriei utilizează calculatoarele și pe ce site-uri intră. Pot să vă spun că noi nu am avut probleme în sensul ăsta.”

În noiembrie anul trecut, și conducerea Spitalului județean de Urgență Brăila a restricționat accesul la Facebook pentru personalul medical.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri