Federația asociațiilor de români din Europa cere demisia ministrului Ioan Rus

Data publicării:
ioan rus digi24-1

Într-un interviu televizat, ministrul Ioan Rus a declarat că soțiile românilor care lucrează în străinătate sunt „curve”, iar copiii lor „golani”.

Ioan Rus, despre românii din diaspora: Au poate 1.500 de euro salariu. De banii ăștia copiii se fac golani acasă și nevastă-sa curvă

Declarațiile lui Ioan Rus sunt discriminatorii și jignesc milioanele de români care din cauza proastei administrări a țării au ales să lucreze pentru un timp în străinătate. Este clar că domnul ministru nu cunoaște situația românilor din afară granițelor și nici nu se simte responsabil pentru plecarea lor.

Ioan Rus: Îmi cer scuze dacă am jignit pe cineva

Considerăm că declarațiile ministrului sunt iresponsabile și continuă linia pe care Guvernul Ponta a avut-o față de românii din diapora: a împiedicat votul în noiembrie 2014 și în  cei 3 ani de guvernare nu a făcut nimic pentru românii din diaspora.

Probabil că ministrul Rus a tras aceste concluzii greșite dat fiind faptul că șeful lui pe linie de partid și guvernamentală a lucrat el însuși în străinătate.

Reacția PNL după declarațiile ministrului Ioan Rus

Se vede clar că o parte din politicieni nu a înțeles nimic din puterea românilor din diaspora. Ei sunt cei care au trimis în jur de 35 miliarde de euro în ultimii 7 ani și au influențat votul la alegerile prezidențiale. a declarat Daniel Tecu,  președinte FADERE-  Federația asociațiilor de români din Europa”, se arată în comunicatul de presă Fadere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri