Femeia jefuită într-o scară de bloc din București: Mi-a dat în cap. Locuiesc de 40 de ani aici, dar cu frică n-am stat

Data publicării:
O femeie tâlhătiră face declarații.
O femeie a fost lăsată fără portofel ziua în amiaza mare, într-o scară de bloc din București.

Tâlharii au prins curaj și acționează indiferent de riscuri. O femeie a fost lăsată fără portofel ziua în amiaza mare, într-o scară de bloc din București. O altă familie din Ilfov a fost sechestrată de tâlhari în propria casă și apoi jefuită de 20 de mii de euro. Specialiștii spun că în perioada asta tâlharii nu mai țin cont de nimic, pentru că sunt disperați să facă rost de bani după ce au cheltuit tot de sărbători.

Ioana Burcea, victimă: El a luat portofelul am fugit după el până în Apusului.

Ioana Burcea, de 67 de ani, a fost atacată de un tâlhar care a intrat odată cu ea în scara blocului. S-a întâmplat ziua în amiaza mare și totul a fost filmat de camerele de supraveghere.

Ioana Burcea, victimă a tâlhăriei: Mi-a dat în cap și m-a lovit cu ușa asta când a deschis, pe partea dreaptă, n-aveam ochelarii atunci.

Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: Bătrâna a alergat după hoțul care îi furase banii. L-a fugărit căteva sute de metri însă acesta s-a făcut nevăzut.

Reporter: Ce bani aveați în portofel?
Femeie: 240 de lei, buletinul și cardul de sănătate și cardurile de la farmacii. Stau de 40 de ani în bloc, dar cu frică n-am stat.

Vecinii din bloc sunt îngroziți de eveniment.

Vecină: Nu mi vine să cred, mă ia tremuratul.
Ioana Burcea, victimă:
Am alergat după el, era tânăr, bătrân? Până în 25 de ani.
Vecină: Da, ăștia care...

Specialiștii spun că luna în luna ianuarie tâlharii acționează la risc, pentru că sunt disperați să facă rost de bani.

Dan Antonescu, fost criminalist: După sărbători, când s-au dat mari, când, cum se spune, s-au spart în figuri, au terminat banii, pentru că nu au un loc de muncă sunt disperați că recupereze o parte din bani și altă variantă în mintea lor nu există decât tâlhăria, de aceea acționează rudimentar, urmăresc câte un om despre care cred ei că are bani.

Sunt și tâlhari care au pus la punct o operațiune mai complexă. În Ilfov mai mulți hoți au intrat peste o familie, noaptea, spunând că sunt de la poliție și fac percheziții. Pe camera de supraveghere din curte se vede cum patru dintre tâlhari fug cu mașina familiei. Suspecții au fost identificați.

Cristian Gheorghe, director adjunct Direcția de Investigații Criminale: Când au pătruns și au imobilizat victimele au spus „Poliția, culcat!”. 5 persoane sunt suspecte de comiterea faptei din 12 ianuarie. O parte dintre ei au cazier, fac precizarea că nu pentru fapte cu mod de operare asemănător.

Datele poliției din Capitală arată că în 2021 s-au înregistrate peste 11 mii de sesizări de furturi din buzunare, locuințe sau mașini.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri