O femeie a fost împușcată pe stradă, de polițiști, din greșeală. Care este starea victimei

Data actualizării: Data publicării:
112

O femeie de 59 de ani este în stare gravă, la spital, după ce a fost împuşcată, din greșeală, pe o stradă dintr-o localitate din judeţul Mureş. Un glonţ rătăcit, tras de poliţiştii aflaţi în urmărirea unui fugar, a lovit-o pe femeie în zona capului. A fost transportată la spital în stare gravă, a fost operată, glonţul extras, iar acum este intubată

Cursa nebunească a şoferului a început în Reghin. A refuzat să oprească la semnalele agenţilor, iar aceştia au pornit în urmărirea lui. După mai mult de 10 kilometri, un alt echipaj de poliţie a încercat să blocheze autoturismul care gonea cu viteză şi punea în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic. Şoferul a ignorat din nou semnalele agenţilor, care, după ce l-au somat, au început să tragă spre maşină. Unul dintre gloanţe a ricoşat într-un pieton, o femeie în vârstă de 59 de ani, lovită în zona capului.

Femeia a fost transportată la Spitalul Clinic Județean Cluj- Clinica de Neurochirurgie, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. 

Adela Golea, director medical Spitalul Clinic Judeţean Cluj-Napoca: Plaga este la nivel cervical şi bază de craniu. Deci nu este (n.r. împuşcată în) cap. Momentan este pe Terapie Intensivă, este intubată, ventilată. Va fi menţinută astfel până duminică dimineaţă şi după aceea se va face o reevaluare a situaţiei post-operatorii şi se va încerca să se trezească pacienta şi să vedem leziunile neurologice, care n-au putut fi apreciate întrucât pacienta a venit intubată, cu elicopterul de la Mureş”.

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR„În acest moment, şoferul fugar e la audieri. Cercetarea continuă. Procurorii de la Judecătoria Reghin continuă cercetarea pentru a stabili cauzele și împrejurările evenimentelor de seara trecută și motivul pentru care șoferul a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor din Mureş.

Dumitru Coarnă, președinte SNPPC: „Polițiștii erau în urmărirea  unui conducător auto care nu a oprit la semnalele polițiștilor. Unul dintre agenții de poliție a folosit armamentul din dotare cu respectarea legalității, cu somare și cu toate elementele pe care legea le impune, dar din nefericre, dinamica auto a dus la venirea acelei femei, care întâmplător se afla în acea zonă.

În mometul de față se fac cercetări cu privire la tot acest aspect și la cei care au condus autoturismul care nu a oprit în mod repetat. Este un tip de accident singular, e regretabil.”

Emanuela Rugină, subinspector de poliție Reghin: „Victima a fost transferată la Spitlaul Clinic Județean Cluj pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Polițiștii au identificat conducătorul auto urmărit si se efectueaza cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea incidentului sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin.”

CITIȚI ȘI :  Când au voie polițiștii să facă uz de armă. Explicația unui expert în criminologie

„La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 19.50, un echipaj rutier din cadrul Poliției municipiului Reghin a efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător auto aflat în trafic.

Acesta nu a oprit la semnalul polițiștilor și și-a continuat deplasarea.

Din acest motiv, polițiștii rutieri au plecat în urmărirea autoturismului, care a fost dat în consemn polițiștilor din cadrul Sectiei de Poliție Rurală nr. 6 Brâncovenești, întrucât se îndrepta în direcția respectivă.

Ulterior, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Brâncovenești au depistat în trafic, pe raza localității Aluniș, autoturismul în cauză, efectuând și ei semnal regulamentar de oprire, însă nici de această dată conducătorul autoturismului nu s- a conformat.

Având în vedere cele precizate, un polițist din cadrul secției respective a efectuat foc de armă asupra autoturismului în cauză.

În urma uzului de armă, un glonț a lovit, în zona capului, o femeie, de 59 de ani, din localitatea Aluniș, care se afla în zona respectivă, în calitate de pieton.

În acel moment, polițiștii Secției Rurală de Poliție nr. 6 Brâncovenești au abandonat urmărirea autoturismului în cauză și acordat primele îngrijiri medicale femeii, solicitând, totodată, intervenția unei ambulanțe la fața locului.

Ulterior, victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Mureș, fiind apoi transferată la Spitalul Clinic Județean Cluj- Clinica de Neurochirurgie, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Reghin au continuat urmărirea autoturismului, care a fost oprit în localitatea Răstolița, iar conducătorul auto a fost identificat, fiind aplicate măsurile legale.

În cauză se efectuează cercetari pentru stabilirea tuturor împrejurărilor care au dus la producerea incidentului”, transmite Poliția Română, într-un comunicat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri