Video O femeie a murit, după ce un copac a căzut peste mașina în mers în care se afla, pe un drum național din Suceava

Data actualizării: Data publicării:
copac masiv cazut in suceava
Un copac bătrân a căzut peste o mașină în mers pe un drum național din județul Suceava Foto: captură video Digi24

O femeie a murit, joi, în județul Suceava, după ce un copac bătrân a căzut peste mașina în mers în care se afla împreună cu soțul și copiii. 

ACTUALIZARE 2:55. Medicii nu au reușit să o resusciteze și au pronunțat decesul femeii.

Potrivit presei locale, femeia avea 43 de ani și era din București. Familia se afla în concediu în Suceava și se deplasa de la Iacobeni către Vatra Dornei. La un moment dat, un copac aflat pe versantul din partea stângă a direcției lor de mers s-a rupt și a căzut peste mașină. La volan se afla soțul.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Terenul de unde a căzut copacul ar fi în proprietate privată, însă starea drumurilor trebuie verificată periodic de autorități.

Potrivit unui comunicat al companiei de drumuri, în prezent circulația se desfășoară dirijat, pe un singur fir.

„Avertizăm conducătorii auto că în zona montană a județului Suceava este valabil CODUL PORTOCALIU de vânt puternic. Recent s-au înregistrat căderi de arbori pe carosabil și pe DN 117A, în zona localității Ciumârna din jud. Suceava. Atenționarea meteo expiră în jurul orelor 21:00”, avertizează comunicatul CNAIR, care pare să indice drept cauză a incidentului vântul puternic.


Știrea inițială:

Mașina a fost izbită în mers de un copac care a căzut pe un drum național din județul Suceava. În autoturism se mai aflau soțul și cei doi copii ai femeii. 

Bărbatul și cei doi copii au scăpat teferi, au reușit să iasă din mașină, dar femeia a rămas încarcerată și echipajele de urgență au încercat să o resusciteze, după ce a fost extrasă din vehicul de pompieri în stare de inconștiență. La fața locului a fost trimis un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă.

Incidentul s-a petrecut joi pe DN17, în timp ce autoturismul era în mers, pe raza localității Iacobeni din județul Suceava. Femeia era pasageră și se afla în dreapta.

Județul Suceava este vizat de un cod portocaliu de vânt, însă nu este clar dacă arborele a căzut din cauza rafalelor, a declarat la Digi24 Alin Găleată, purtător de cuvânt la ISU Suceava. Este un copac masiv, bătrân și este singurul doborât în zona, a explicat reprezentantul ISU. Un alt copac a căzut la Gura Humorului, dar și acolo solul este moale, deci se poate vorbi despre un cumul de factori, nu este numai vântul de vină, a explicat Alin Găleată.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri