Festivalul de film de la Berlin, ziua inaugurală

Data publicării:
5519003 20afp 20mediafax 20foto 20john 20macdougall-48344

Anul acesta, festivalul a fost deschis de către filmul Marele Maestru, al regizorului Wong Kar Wai din Hong Kong, care este şi preşedintele juriului. Pelicula, o dramă kung-fu despre onoare, trădare şi iubire interzisă, are loc în China, în timpul invaziei japoneze de la sfârşitul anilor 1930.

Filmul a fost prezentat însă în afara concursului şi nu intră în cursa pentru marele premiu. Alături de protagonişti şi de regizor, pe covorul roşu de la Berlin au fost prezente şi legendele marelui ecran Jane Fonda şi Isabella Rossellini.

Citiţi şi

Trei filme româneşti la Berlinale 2013: „Poziţia copilului”, „Marussia” şi „Un pas în urma serafimilor”

La marele premiu al Berlinalei aspiră şi un film românesc. Lungmetrajul Poziţia Copilului, regizat de Radu Călin Nezter concurează pentru trofeul Ursul de Aur, alături de alte 18 pelicule, semnate de nume celebre ale cinematografiei.

Între acestea, „Promised Land", în regia lui Gus Van Sant, cu Matt Damon în rolul principal, „Side Effects”, un thriller de Steven Soderbergh, şi „Camille Claudel 1915”, al francezului Bruno Dumont.

Un protest al activistelor de la Femen a întrerupt ceremonia de deschidere a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Tinerele au vrut să tragă un semnal de alarmă faţă de mutilarea sexuală a femeilor. Practica este frecventă în ţările musulmane şi îşi face loc şi în Europa, unde este adusă de familiile de imigranţi. Forţele de ordine au intervenit prompt, iar gala a continuat fără incidente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri