Festivalul de Film de la Veneția, la final

Data publicării:
festivalul de la venetia - GettyImages - 13 sept 15

Primul film venezuelean selectat pentru competiţia oficială a Festivalului de Film de la Veneţia a câştigat marele premiu al serii: Leul de Aur, pentru cel mai bun film.

Drama „Desde allá” prezintă haosul şi violenţa ce dezbină societatea din Caracas, relatând povestea unui bărbat de 50 de ani care îi plăteşte pe tineri pentru a îi ţine companie.

„În primul rând, vreau să le mulţumesc lui Alberto Barbera şi lui Paolo Baratta că au luat în considerare acest film venezuelean. Vreau să dedic acest premiu incredibil ţării mele, Venezuela”, a declarat Lorenzo Vigas, regizor.

Un alt cineast din America Latină a primit Leul de argint, pentru cel mai bun regizor. Argentinianul Pablo Trapero a fost recompensat pentru thrillerul „El Clan”. Inspirat din realitate, scenariul redă povestea unei familii modeste din Buenos Aires care răpeşte oameni bogaţi cu scopul de a cere răscumpărare pentru ei.

Singura artistă italiană care a câştigat un premiu este Valeria Golino. Rolul din „Per Amor Vostro” i-a adus premiul pentru cea mai bună actriţă.

Cel mai tânăr laureat al serii provine din Ghana. Abraham Attah are 14 ani şi şi-a făcut debutul în actorie cu pelicula „Beasts of No Nation”.

„Nu mă aşteptam să câştig premiul. Când au rostit numele meu, nu ştiam ce urma să spun. În timp ce mergeam spre scenă, m-am gândit la ce urma să spun, mi-am pus la punct discursul, am urcat pe scenă şi am spus ce voiam”, a spus acesta.

21 de lungmetraje au fost în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Veneţia.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri