„Festivalul Haiducilor” din Craiova n-a ținut doliu național

Data publicării:
haiduci craiova

Tragedia din Bucureşti nu a fost motiv de amânare pentru Festivalul Haiducilor, organizat de Primăria Craiova în centrul oraşului. Zeci de copii au fost aduşi de părinţi să urmărească poveştile puse în scenă sau să se joace „De-a v-ați ascunselea” sau „Rațele și vânătorii”.

„Cu toţii suntem întristaţi de ce s-a întâmplat, în primul rând pentru că au fost nişte vieţi omeneşti, ne pare rău, dar ăsta e cursul vieţii, nu chiar trebuie să amânăm tot”, spune un participant.

Reprezentanţii Primăriei au anulat, totuşi, concertul trupei Trei parale, care urma să aibă loc în această seară.

„Scena a rămas montată acolo, dar în semn de doliu nu s-a mai întâmplat nimic pe scena respectivă, a fost cu acoperişul coborât şi nu a urcat nimeni pe scenă pentru a celebra a treia ediţie a festivalului”, spune Ionuţ Pârvulescu, purtător de cuvânt la Primăria Craiova.

La Iaşi, Gala Premiilor Operei Naţionale a fost amânată în semn de solidaritate cu victimele tragediei din Capitală. Artişti celebri din ţară şi de peste hotare au reprogramat evenimentul.

„Cu părere de rău s-a hotărât ca această gală să nu mai aibă loc în această după-amiază”, spune Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române Iaşi.

„Sunt foarte şocat, nu găsesc răspunsuri, nu găsesc niciun fel de logică existenţială”, spune Stephan Poen, medic foniatru şi muzicolog.

Tot la Iaşi, spectacolele din ultima zi a festivalului Rock'n Iaşi au fost anulate. Trupele care urmau să cânte vor reveni în luna martie. Unul dintre cei care şi-au pierdut viaţa în clubul Colectiv este un cunoscut al organizatorilor şi spectatorilor evenimentului.

Am cântat, ne-am ajutat împreună, ne cunoaştem de mult timp, asta e, puteau fi prietenii oricui până la urmă”, spune Dudu, membru formaţia God.

Festivalul de Rock de la Timișoara, în care autoritățile au investit peste 200 de mii de lei, a fost şi el amânat din acelaşi motiv.

În prima seară a festivalului de rock din Timișoara, în timp ce noi ascultam cele mai frumoase acorduri de rock, în București se întâmpla o tragedie”, spune Oana Barbu, organizator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri