Fetiţă în stare gravă, după ce a fost atacată de un porc, care i-a mâncat urechile. Specialist: E un caz atipic

Data publicării:
porc la tara curte brasov_shutterstock_587611568
O fetiţă de un an a sjuns zilele trecute la spital după ce porcul din curte i-a mâncat urechile FOTO: Shutterstock

O fetiţă de un an a ajuns zilele trecute la spital după ce porcul din curte i-a mâncat urechile. Ea este internată la Spitalul de Copii „Sf. Maria“, fiind intubată şi ventilată mecanic.

porc la tara curte brasov_shutterstock_587611568
O fetiţă de un an a sjuns zilele trecute la spital după ce porcul din curte i-a mâncat urechile FOTO: Shutterstock

Medicii spun că fetiţa este  în stare critică, din cauza traumei suferite, precum şi din cauza vârstei mici.

Atunci când au fost curăţate plăgile din zona urechilor, medicii au constatat că acestea erau murdare de materii fecale de porc, riscul de infecţie fiind unul major.

Specialist: Este total atipic şi izolat

Prof.dr. Gheorghe Săvuţă, decan al Facultăţii de Medicină Veterinară de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ioan Ionescu de la Brad", a declarat pentru „Ziarul de Iaşi“ că este pentru prima dată în toată activitatea sa de cercetător în domeniu în care întâlneşte un caz în care un porc a atacat un om.

„Porcul în general nu este un animal agresiv, nici porcii mistreţi, de altfel, care devin violenţi ca reacţie de apărare, nu sunt violenţi în mod activ. Este într-adevăr un comportament foarte atipic, aiurea, nu am mai auzit niciodată de astfel de cazuri. Este total atipic şi izolat. Poţi argumenta că o reacţie extremă se întâlneşte uneori, în caz de stres, dacă stau foarte mult timp închişi, dar să mănânce dintr-un copil... “, a completat profesorul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri