Fiica unei paciente de la "Matei Balș" contrazice autoritățile: Era frig, eu am dus o aerotermă acum o săptămână, mai erau și altele

Data actualizării: Data publicării:
ruda unei paciente de la matei bals face declaratii
Fiica unei paciente de la "Matei Balș" contrazice autoritățile si spune că în saloane era frig și a dus o aerotermă. FOTO: Captură Digi24

Fiica unei paciente care era internată la Institutul "Matei Balș", unde vineri dimineață a izbucnit un incendiu violent în urma căruia patru persoane au murit, a contrazis informațiile transmise de autorități că în spital nu erau probleme cu căldura. Femeia a declarat că i-a dus mamei ei o aerotermă în salon, tocmai pentru că era frig.

Fiica pacientei: Mi-a spus că este foarte frig și vrea să fie luată din spital. I-am spus că am anunțat personalul medical să-i duc aerotermă.

Reporter: Și i-ați dus?

Fiica pacientei: Da, i-am dus aerotermă. Eu am cerut voie să-i duc o aertotermă.

Reporter: Nu vi s-a spus de la spital că n-aveți voie să-i duceți?

Fiica pacientei: Nu, mi-au spus că pot să-i duc aerotermă.

Reporter: Când ați sunat la spital să cereți voie dacă puteți să duceți aeroterma, ați cerut și o explicație pentru faptul că în spital este frig?

Fiica pacientei: Nu,.. după cum știm e frig în multe locuințe din București. Ei au spus că n-au avut probleme. Vă spun eu că au avut probleme, că de asta sunt aici. Să declar că au avut probleme. Dacă ei nu știau, pot să confirm eu că au avut probleme.

Afirmațiile ei contrazic toate declarațiile făcute de prefectul Traian Berbeceanu, primarul general Nicușor Dan și ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat vineri, după tragedia de la Institutul „Matei Balș” că nu au existat probleme cu căldura, nici la unitatea sanitară, nici la blocurile din jur. Primarul spune că după verificările făcute anul trecut la spitalele din București nu au fost descoperite probleme de siguranță la incendiu.

"Pentru că a fost o speculație de presă cu privire la căldura din spitalul Matei Balș, am discutat atât cu termoenergetica, cât și cu call centerul. În ultima săptămână nu au existat problemele de căldură la Matei Balș, nici la blocurile din jur.", a declarat primarul general al Capitalei.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat vineri la Digi24 că, din informațiile sale, pavilionul era recent renovat, instalațiile respectau standardele și nu erau probleme de încălzire. 

"Știu că acel pavilion la care s-a produs incendiul este recent renovat și era renovat după toate standardele cerute. Din informațiile pe care le-am primit la fața locului, în acel pavilion nu erau probleme de încălzire. Din fericire, instalațiile antiincendiu au funcționat. În momentul în care s-a declanșat incendiul, instalația electrică și instalația de aprovizionare cu oxigen au fost deconectate automat și în felul acesta s-a putut evita o tragedie de și mai mari proporții. Am înțeles că în urma renovării pavilionului toate sistemele au fost schimbate și că erau după standardele cerute", a declarat Traian Berbeceanu vineri, la Digi24.

În ceea ce privește informația pe surse potrivit căreia incendiul ar fi izbucnit din cauza unui reșou aflat în unul din saloane, Vlad Voiculescu a declarat: "Nu am informații că în clădirea respectivă ar fi fost alte surse de încălzire... Repet, nu am informații că în acea clădire ar fi fost nevoie de o sursă suplimentară de încălzire. Știm însă că spitalul a fost afectat de problemele termice din Capitală".

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri